Kultur

Kon-Tiki-regissørene skal lage neste film i «Pirates of the Caribbean»-serien

Joachim Rønning og Espen Sandberg har fått et kjempeoppdrag i Hollywood.

Regissørene Espen Sandberg (t.v.) og Joachim Rønning skal regissere neste film ut i Pirates of the Caibbean-serien. Her jubler de to etter at filmen Kon-Tiki ble nominert til Oscar for beste utenlandske film.
  • Øystein Aldridge
    Øystein Aldridge

Joachim Rønning og Espen Sandberg skal regissere Pirates of the Caribbean 5 , skriver Hollywood Reporter.

Filmen har planlagt première 10. juli 2015. Det er superstjernen Johnny Depp som har hovedrollen i Pirates of the Caribbean -filmene.

Film— og TV-bloggen Comoyo, som var først i Norge til å melde om nyhetene torsdag morgen, skriver at Rønning og Sanberg blant annet utkonkurrerte Fredrik Bond ogRupert Sandersi kampen om å få lage neste Pirates of the Caribbean.

- Et enormt kupp

Rønning og Sanbergs forrige film, Kon-Tiki , ble nominert tiil Oscar for beste utenlandske film.

Hovedrolleinnehaver Johnny Depp og produsent Jerry Bruckheimer har begge godkjent Sandberg og Rønning som regissører, skriver Hollywood-magasinet Deadline.

Forhandlinger om avtalen er i gang. De to nordmennene starter arbeidet med storfilmen sent i 2013 eller tidlig neste år, ifølge Deadline, som kaller jobben nordmennene har fått for «et enormt kupp».

Magasinet skriver at jobben med Pirates of the Caribbean endrer alt for den norske regissørduoen, og at de to fikk sitt gjennombrudd på best tenkelige tidspunkt. Videre skriver de at nordmennene med Kon-Tiki viste to ting: At de kan kan lage «mye film med lite penger», og at de kan lage film på havet.

Skulle regissere Beatles

Rønning og Sandberg trakk seg nylig fra jobben med å regissere storfilmen Spectral , fordi de mente manus ikke var godt nok.

De to skulle også regissere den norske filmen Beatles , basert på Lars Saabye Christensens roman. Planen ble skrotet i mai. Isteden går Rønning og Sandberg inn som produsenter av filmen.

I 2008 regisserte Rønning og Sanberg den norske kjempesuksessen Max Manus med Aksel Hennie i hovedrollen.

Den første Pirates of the Caribbean-filmen The curse of the black pearl kom ut i 2003 og fikk fem Oscar-nominasjoner. Den har spilt inn over 305 millioner dollar, ifølge filmnettsiden IMDb.com.

Les også

  1. «Kon-Tiki» seiler inn for USA-premiere

  2. Kon-Tiki på ferd verden rundt

  3. -150 stemmer kan gi Kon-Tiki Oscar