Plumbo fikk flest stemmer i Melodi Grand Prix

Det mye omtalte bandet fra Vestfold fikk flest stemmer under kveldens delfinale i Melodi Grand Prix. NRK hadde godkjent vinnertalen på forhånd.

- Dette er helt surrealistisk og uvirkelig, sa en overveldet Plumbo-vokalist Lars-Erik Blokkhus i sin takketale.

Kritikerne slaktet unisont låten Ola Nordmann, men Plumbo tok seg likevel lett til finale i årets Melodi Grand Prix. Også Tommy Fredvang og Malin gikk til finalen.

Det var aldri noen tvil. Vestfold-bandet Plumbo, som nylig skapte sterke reaksjoner med de famøse "mokkamann"-uttalelsene under Spellemann-utdelingen, gikk lekende lett til MGP-finalen i Oslo Spektrum.

Plumbo topper for tiden VG-listen med låten Møkkamann. Den ble ganske overraskende kåret til fjorårets hit under Spellemann-showet for to uker siden.

Bandet var også skyhøye favoritter hos bookmakerne til å ta seg videre fra den direktesendte MGP-semifinalen i Larvik lørdag.

I avstemmingen var det norske dansebandet soleklare vinnere med flest stemmer, og ble sendt sist opp på scenen i Larvik som finaleklare av NRK-programlederne Marte Stokstad og Per Sundnes.

Slik vurderte Aftenpostens anmelder låtene.

Forhåndsgodkjent tale

— Dette er helt surrealistisk og uvirkelig, sa en overveldet Plumbo-vokalist Lars-Erik Blokkhus i sin takketale.

En tale som for øvrig var godkjent på forhånd av NRK-ledelsen, som for en hver pris ville unngå en lignende skandale som under Spellemann-prisutdelingen da Blokhus kalte Yosef Wolde-Mariam for "mokkamann" - med klar henvisning til hans hudfarge.

Blokhus takket TV-seerene og publikum i Larvik for støtten.

— Tusen, tusen, hjertlig takk. Vi klarer oss ikke uten dere, sa han før bandet fremførte sin låt - tydelig inspirert av irsk folkemusikk.

Slakt til Baku?

Tommy Fredvang var, temmelig overraskende om man skal tolke kommentarene på Twitter, den andre artisten som ble stemt frem til finalen, med nestflest stemmer.

Fredvangs låt, Make it better, ble totalslaktet med terningkast en av Aftenpostens musikkanmelder Robert Hoftun Gjestad. "En urkjip poplåt", var hans nådeløse dom.

Men det norske folk var altså av en ganske annen mening.

Plumbo og Fredvang får også med seg Malin, som sang Crush inn til tredjeplass i semifinalen.

16-åringen vant i 2005 finalen i Melodi Grand Prix junior, og har siden nydt stor suksess som barnestjerne.

Plumbo, Tommy Fredvang og Malin gikk videre fra lørdagens delfinale i Melodi Grand Prix.