Kultur

Om en måned skal Woodstock arrangeres igjen. Ingen billetter er solgt, artistene vet ikke om de skal komme og festivalen har fortsatt ikke et sted å være.

Det aller meste har foreløpig gått galt med den legendariske festivalens gjenoppstandelse.

I mars så det lyst ut, og artister som Jay-Z, Miley Cyrus og Carlos Santana ble annonsert til Woodstock 50, en enorm festival som skulle markere 50-årsdagen til den legendariske festivalen fra 1969. Siden har problemene hopet seg opp for arrangør Michael Lang (i midten). Her er han på en pressekonferanse med rapperen Common og vokalist i Creedence Clearwater Revival, John Fogerty.
  • Anders Veberg
    Anders Veberg
    Journalist

For 50 år siden lå et teppe av marihuana og kjærlighet over et gjørmebad av en åker utenfor New York. Artister som Jimi Hendrix, Janis Joplin, Creedence Clearwater Revival og Carlos Santana sto på scenen under Woodstock-festivalen i 1969. Publikum utgjorde rundt en halv million mennesker.

Om en måned skal festivalen gjenreises. Men billettene er ennå ikke lagt ut for salg, og festivalledelsen jobber fortsatt med å finne et område de kan være på.

Les hele saken med abonnement

Klassisk

Nyhetsbrev Annenhver uke deler Maren Ørstavik anmeldelser, tips og nyheter fra den klassiske musikkens verden, både i inn- og utland.