Wirkolas Hollywoodfilm får oppfølger

Den norske regissøren Tommy Wirkolas «Hansel and Gretel: Witch Hunters» får en oppfølger..

Nå er det klart at Tommy Wirkola skal lage en oppfølger til splattersuksessen Hansel and Gretel: Witch Hunters i Hollywood i januar.
  • Aftenposten
  • Ntb

Originalfilmen er beskrevet som en eventyrsplatter – som du enten elsker eller hater – og hadde Jeremy Renner og Gemma Arterton om bord.

Filmen fikk en god del kritikerslakt men gjorde det likevel greit på kino. I USA måkte den inn 54 millioner dollar til billettlukene, og nådde også toppen av kinolisten.

Les også

Wirkola har solgt kinobilletter for over en milliard kroner

På verdensbasis har den bikket 200 millioner dollar i inntjening, hvilket forsvarer en oppfølger, melder Talk Entertainment.

Det er foreløpig ikke klart hvor vidt Renner og Arterton vil vende tilbake til rollene, og om Tommy Wirkola setter seg i registolen for å følge opp eposet han både skrev og regisserte, skriver NTB.

Finnmark Dagblad har fått tak i Tommy Wirkola selv, etter mange spekulasjoner på hvor vidt det igjen blir Altaværingen som skal styre regispakene. Han uttaler at han er i kontakt med filmselskapet Paramount:

– Jeg hadde et møte med den i forrige uke hvor vi diskuterte oppfølgeren løst, sier han.

Prosessen med å lage oppfølgeren skal dermed fremdeles være på idéfasen, men Wirkola slår fast:

– Det er snakk om å lage en historie alle liker. Jeg har lagt fram noen ideer, så får man se om vi blir enige fremover. Første skritt er tatt, så får man se hva steget videre er.

Over den magiske milliardgrensen

Splatterfilmen har spilt inn ufattelige kroner, i de over 50 land som den til nå har hatt premiere i.

Megasuksessen blant kinopublikummet skjer etter at kritikerne stort sett var veldig negative til filmen om Hans og Grete som heksejegere. Dessuten utsatte Paramount Pictures filmen i nesten et år, og plasserte premieren i det som i filmbransjen er ansett for å være en lite lukrativ periode i slutten av januar.

Les Aftenpostens anmeldelse av filmen:

Les også

Ingen heksekunst

Wirkola er for tiden i Hollywood der han blant annet jobber på manuset til Død Snø 2, som han håper å starte innspillingen av i Norge i løpet av dette året. Han utvikler også konkrete prosjekter sammen med flere store amerikanske filmstudioer.

Langt over forventningene

— Dette er langt over forventningene til studioet. Når vi den grensen skal det jammen feires, sa han til Aftenposten.no.

Les også

Harald Zwart får 25 mill. for neste Hollywood-film

— Filmen er nå en hit, og det er det som betyr noe. Sjefene i Paramount Pictures er naturligvis ekstremt fornøyde. Filmen har jo spilt inn langt mer enn de hadde forventet. Og enda har den noen territorier igjen å spille inn penger på, sa Wirkola.

Et fenomen i Russland, Asia og Latin-Amerika

En stor del av omsetningen på Hansel and Gretel - Witch Hunters har skjedd utenfor USA, der filmen hadde premiere 25. januar.

De siste ukene er filmen blitt et fenomen i Brasil. Det er særlig i Asia, Russland og Latin-Amerika filmen går svært godt, viser oversikten fra Boxofficemojo.com.