Disse ti artistene tjener mest i verden

Taylor Swift troner på toppen over verdens best betalte artister i 2015, og slår med det ut både Adele og The Rolling Stones.

Taylor Swifts har med albumet "1989" og den påfølgene turnéen opplevd stor suksess.

Swift tjente svimlende 73,3 millioner dollar i 2015, ifølge det amerikanske musikknettstedet Billboards listeover verdens best betalte artister i 2015.

Det tilsvarer i overkant av 601 millioner norske kroner.

Billborads liste baserer seg på artistenes samlede inntekter fra streaming, albumsalg, turnévirksomhet og royalties. Inntekter fra varehandel, synkronisering og sponsing er ikke inkludert.

Her er listen over artistene som tjener mest:

1. Taylor Swift

Den amerikanske artistens omfattende verdensturné "1989" får mye av æren for millionfortjenesten i 2015. Og det er turnévirksomhet som er suksessfaktoren for de best betalte artistene, ifølge Billboard.

Taylor Swift

2. Kenny Chesney

Den amerikanske countryartisten gjorde stor suksess med turneen "The Big Revival" og endte med en totalinntekt på 39,8 millioner dollar i 2015.

Kenny Chesney

3. The Rolling Stones

Den legendariske britiske rockegruppen turnerte i Nord-Amerika før første gang siden 2007, og tjente i fjor 39,6 millioner dollar.

The Rolling Stones

4. Billy Joel

Billy Joel har i mange år vært en av USAs mestselgende artister, og hadde også i fjor et godt år med en inntekt på 31,7 millioner kroner.

Billy Joel

5. One Direction

Det britisk-irske boybandet har millioner av tenåringsfans, og på tross av at tidligere frontfigur Zayn Malik i mars 2015 forlot bandet, tjente de resterende bandmedlemmene 24,2 millioner dollar i fjor.

One Direction

6. The Grateful Dead / Dead & Company

Bandet Dead & Company, bestående av tidligere medlemmer av bandet The Grateful Dead sammen med John Mayer, Oteil Burbridge og Jeff Chimenti, tjente over 20 millioner dollar på turnévirksomhet og endte med en inntekt på 23,8 millioner dollar.

The Gratful Dead

7. Luke Bryan

Bryan er den tredje countryartisten på Billboards topp-ti-liste. I 2015 tjente han 23,1 millioner dollar.

Luke Bryan

8. U2

Det irske bandet beholder sin popularitet, og mye takket være inntekter fra turnévirksomhet kunne de i 2015 innkassere 21,8 millioner dollar.

U2

9. Adele

Den britiske popstjernens siste plate "25" har slått en rekke salgsrekorder det siste året. Adele er den eneste artisten på listen som ikke har vært på turné det siste året, og endte med en inntekt på 20,5 millioner dollar.

Adele fikk strålende kritikker av Aftenpostens anmelder etter sin konsert i Telenor Arena forrige uke.

Adele

10. Maroon 5

Den prisvinnende pop/rock-gruppen ga ikke ut album i 2015, men hadde likevel en inntekt på 19,2 millioner dollar

Maroon 5