Kultur

Taylor Swift boikotter Spotify

Country-superstjernen har fjernet absolutt all musikken sin fra strømmetjenesten. Det er ikke første gang hun «aksjonerer» mot Spotify.

Ikke let etter Taylor Swift på Spotify. Hun er ikke der. Foto: Powers Imagery

  • Lars Keilhau

Samtidig ligger hennes nye album 1989 an til å bli det raskest selgende i USA siden Eminem i 2002, skriver MailOnline. Det spås at platen kan passere 1,3 millioner solgte eksemplarer allerede første uken.

Det skal være flere grunner til at Swift ikke vil være på Spotify. Hun er en av mange artister som kritiserer strømmetjeneste for ikke å betale artistene godt nok. Dernest skal det være et grep for å holde salgsprisen oppe for CD-en 1989 .

Spotify ligger akkurat nå i forhandlinger med Taylor Swift for å prøve å overtale henne til å komme tilbake.

Ikke alene

Hun er forøvrig ikke den eneste artisten som enten holder seg unna Spotify, eller som drøyer med å legge ut musikken sin på tjenesten. The Beatles og AC/DC er ikke å finne der, og navn som Coldplay, The Black Keys og Beyoncé har holdt tilbake sine nye utgivelser for å bedre det fysiske CD-salget.

Radioheads Thom Yorke fjernet sitt prosjekt Atoms for Peace i 2013 og la ut rasende twittermeldinger om Spotifys elendige betalingspolicy.

Taylor Swift er forøvrig så stor at hun ikke trenger å synliggjøre seg via strømmetjenesten. Siden gjennombruddet i 2006 har hun solgt millioner av plater og opptrer for fulle hus over alt.

Fra Malin Cumzelius i Spotify har vi mottatt følgende mail:

«Vi elsker Taylor Swift, og våre 40 millioner brukere elsker henne enda mer. Nærmere 16 millioner av våre brukere har spilt hennes låter den siste måneden, og hun finnes på over 19 millioner spillelister. Vi håper at hun endrer mening og slutter seg til vårt arbeid med å bygge opp en ny økonomisk modell som fungerer for alle. Vi har en visjon om å gi fans mulighet til å lytte til musikk når og hvor de vil, men innser samtidig at artister har rett til å få betalt for sitt arbeide og å bli beskyttet mot piratkopiering. Derfor betaler vi tilbake nesten 70 prosent av våre inntekter til musikkindustrien.»

Les også:

Les også

Umiddelbar popsuksess

Les også:

Les også

  1. Fire musikkpriser til Taylor Swift

  2. Party på pikerommet