Gjengangernes aften på Komiprisen

Det var ikke mye friskt blod å se blant vinnerne i lørdagens TV-sendte komiprisshow på Chat Noir. Bare to av elleve priser gikk til førstegangsvinnere.

Dagfinn Lyngbø har nå vunnet syv Komipriser gjennom tidene. Lørdag vant han i klassen for Beste manlige artist innen revy, komedie og scene.
Ingrid Bjørnov kunne innkassere to priser: Beste forestilling – scene med 2012 Overturen og Beste kvinnelige artist – revy, komedie og scene. Dermed er hun oppe i seks priser i Komiprisens historie.

Etter at lysene ble slukket på showet var det kun TV-kanalen Max og VGTVs Einar Tørnquist (Årets gjennombrudd) og sminkør Marianne Steinlein (fagprisen), av vinneren som aldri hadde mottatt komikernes prisstatuett før.

Tørnquist fikk prisen for sitt banebrytende og svært populære Tørnquist Show, som i 2012 først gikk på VGs web-TV-kanal, med jevnlige seertall på 200.000-300.000 per program. Deretter fulgte han opp suksessen med visninger på TV-kanalen Max.

Ellers var det i aller høyeste grad den faste gjengen som ble feiret av komikerstanden, og som feiret seg selv utover lørdagsnatten i Oslo etter historiens 12. prisutdeling.

Les også

- Asbjørn Brekke er en fjern fetter av Marve Fleksnes

Lyngbø likt med Antonsen

Dagfinn Lyngbø kan nå plassere sin syvende komiprisstatuett på peishyllen etter å ha seiret i klassen for Beste mannlige artist – revy, komedie og scene.

— Dette er en pris som betyr veldig mye for meg, erklærte Lyngbø fra scenen.

Dermed er han likt med mannen som inntil i går var Norges moderne komikonge, Atle Antonsen. Han har også syv priser, medregnet de han har vunnet sammen med Team Antonsen, men han var ikke blant prisvinnerne lørdag.

- Jeg har seks solopriser altså, mens Antonsen har flere med teamet sitt, gliste Lyngbø overfor Aftenposten.no rett før showet startet lørdag kveld.

- Det er en vesentlig forskjell på det, ja, repliserte manager Elina Krantz fra Stand Up Norge, som kom sammen med ham til prisutdelingen.

Lyngbø var nominert tre ganger denne kvelden, men det endte med bare en pris.

Bjørnovs og Eckbos kveld

Ellers ble dette så absolutt Ingrid Bjørnovs og Espen Eckbos store kveld.

Hun kunne innkassere to priser: Beste forestilling – scene med 2012 Overturen og Beste kvinnelige artist – revy, komedie og scene.

Dermed er Bjørnov oppe i seks komipriser etter at hun også var dobbeltvinner både i 2004 og 2009.

— Denne prisen går til den gamle humoren. Til alle de som var morsomme før oss, sa hun etter å ha mottatt kveldens pris nummer to.

Eckbo vant for TV-programmet Asbjørn Brekke Show i klassen for Beste forestilling, TV/Film/nett og han ble kåret til Årets mannlige artist, TV/Film/nett.

Anne Kath. for fjerde gang

Anne Kath. Herland ble kåret til Norges beste standupartist for fjerde gang.

Hun har opp gjennom årene hatt tilnærmet klippekort til prispodiet i denne kategorien, og vant samme pris både i 2003, 2006 og 2009.

Kongsvik vant publikumsprisen

Lene Kongsvik Johansen vant sin tredje og fjerde komipris gjennom tidene. Først som Beste kvinnelige artist, TV/Film/Nett, for sin innsats i komiserien Kongsvik VGS.

Hun ble sist i programmet også ropt opp som vinner av publikumsprisen, Årets morsomste, basert på TV-seernes stemmer.

Ærespris til Schøyen

Hege Schøyen fikk, til tross for sin mangeårige karrière sin aller første komipris i fjor som beste kvinnelige artist innen revy og komedie, I år ble en rørt Schøyen tildelt hedersprisen.

— Jeg trodde man fikk vite sånt på forhånd. Nå skjønner jeg hvorfor sønnen min spurte om jeg skulle være med på Komiprisen. Tusen takk, så utrolig hyggelig, sa hun rett etter å ha fått prisen.

— Jeg har ingen tale, jeg skulle jo på hytta, la hun til.

Hun takket alle hun var glad i, og rettet en spesiell takk til Yngvar Numme for det han har betydd for karrieren hennes.

— Takk for at du fant meg, sa Schøyen.

Hedret Wesenlund

Sentralt i showet var en egen hedersvideo med klipp fra nylig avdøde Rolv Wesenlunds mangslungne karrière, med hilsener fra flere kolleger og statsminister Jens Stoltenberg.

Et fullsatt Chat Noir kvitterte med stående trampeklapp for legenden.

Wesenlund vant hedersprisen til Komiprisen i 2003.

NRK, som sendte komiprisshowet direkte, hadde for øvrig satt av hele 3 timer og 10 minutter på lørdagsprogrammet på NRK1, for å vise tre av hans tidligere programmer.