Filmfotograf skutt og drept på Alec Baldwin-innspilling i USA

En filmfotograf døde etter at skuespilleren Alec Baldwin avfyrte skudd under en innspilling. Det skal være snakk om et uhell.

Alec Baldwin under Emmy-prisutdelingen i 2017.

En filmfotograf er død og en regissøren er skadet etter å ha blitt skutt under innspillingen av filmen Rust. Dette skjedde torsdag på filmsettet i delstaten New Mexico.

Skuespilleren utløste skuddene med det som blir omtalt som en rekvisittpistol. Det opplyser politiet.

Den 42 år gamle filmfotografen Halyna Hutchins ble sendt til sykehus. Der ble hun bekreftet død.

Regissør Joel Souza (42) ble også sendt til sykehus der han får akuttbehandling. Det opplyser politiet i Santa Fe i New Mexico ifølge Deadline.com.

Ifølge nettstedet bekrefter politiet i Santa Fe at Baldwin tømte rekvisittpistolen som drepte Hutchins og skadet Souza. Dette skjedde på settet under innspillingen i New Mexico.

Foreløpig omtales Souzas tilstand som ukjent.

Ingen siktelser

Politiets talsmann Juan Ríos opplyser at de forsøker å finne ut om hendelsen var en ulykke.

Ingen er siktet i saken, og etterforskningen pågår. Det skriver politiets talsmann i en pressemelding.

En etterforskningskilde sier til avisen Santa Fe New Mexican at den 63 år gamle skuespilleren er blitt avhørt. Baldwin spiller hovedrollen i Rust og er også filmens produsent.

En fotograf og journalist fra avisen så Baldwin gråtende, skriver avisen.

– Han forlot bygningen frivillig etter at han var ferdig med avhøret, sier en talsperson for politiet til nyhetsbyrået AFP.

En talsperson for Baldwin har sagt at ulykken skjedde som følge av at et våpen med løsskudd, ble avfyrt ved en feiltagelse.

Få ulykker

Produksjonen av westernfilmen er blitt midlertidig stanset som følge av hendelsen.

En talsperson for filmen sier ifølge The Hollywood Reporter dette i en uttalelse:

– Hele rollebesetningen og mannskapet er blitt fullstendig ødelagt av dagens tragedie. Vi sender våre dypeste kondolanser til Halynas familie og kjære. Vi har stoppet produksjonen i en ubestemt periode og samarbeider fullt ut med Santa Fe-politiets etterforskning. Vi vil tilby rådgivning til alle som er knyttet til filmen, mens vi jobber med å bearbeide denne forferdelige hendelsen.

The Hollywood Reporter skriver at skyteulykker på filmsett i Hollywood er ekstremt sjelden.

Men i 1993 ble Brandon Lee ved et uhell skutt og drept på settet til filmen The Crow. Den gangen skjøt en annen skuespiller med en pistol som var forberedt på feilaktig måte. Brandon Lee er sønnen til den kinesisk-amerikanske skuespilleren og kampsportutøveren Bruce Lee.

I 1984 skjøt også skuespilleren Jon-Erik Hexum seg i hodet med et løsskudd mens han lekte russisk rulett med et .44 magnum-våpen under filmingen av en TV-serie.

Filmfotografen Hutchins er fra Ukraina. I 2019 ble hun omtalt som en kommende stjerne av magasinet American Cinematographer.