Hans-Erik Dyvik Husby stedt til hvile

Mangeårig Turboneger-vokalist Hans-Erik Dyvik Husby ble torsdag stedt til hvile fra en fullsatt Lillestrøm kirke.

Hans-Erik Dyvik Husby ble stedt til hvile fra Lillestrøm kirke torsdag.

– Du var ikke bare en musiker for meg. Du var storebroren min, den storebroren jeg alltid ønsket meg, sa Philip Schou Nilsen Obuskovic (Phillie), som var Hanks gitarist i nyere tid.

Han var første taler under seremonien i Lillestrøm kirke torsdag.

– Hver konsert jeg spiller i fremtiden er til ære for deg. Du er for alltid den største, sa han.

Den markante frontfiguren, rockeskikkelsen og skuespilleren Hans-Erik Dyvik Husby døde overraskende 19. november og er siden blitt hyllet blant annet for sin betydning på den norske og internasjonale rockescenen. Men flere har også trukket frem Husbys personlighet utenfor rampelyset.

– Et godt menneske

– Hans-Erik var allerede et godt menneske, kanskje bedre enn han selv var klar over, sa en losjebror da han fortalte om sitt første møte før Husby ble anbefalt og tatt opp som medlem i Odd Fellow Loge 92 på Strømmen.

Husby var vokalist under artistnavnet Hank von Helvete i bandet Turboneger i perioden 1993 til 2009. Turbo-sjef Thomas Seltzer kunne ikke være til stede i kirken fordi han var opptatt med NRK-opptak i USA.

Gitarist Knut Schreiner poengterte på vei inn i kirken at han ikke hadde hatt mye kontakt med den tidligere frontfiguren etter at han skilte lag med Turboneger.

– Det er fint å være her og ta en verdig avskjed med Hans-Erik. Vi har mye felles historie, mange minner og opplevelser.

Seltzer i USA

I en ny periode med smittevernbegrensninger og restriksjoner på arrangementer og samlinger var det for en fullsatt kirke at prest Anne Dalen forrettet begravelsen.

– Stemmen hans har stilnet, men vil alltid være med oss. Hjertet som banket for andre, har sluttet å slå, sa hun.

Husby bodde de siste årene av sitt liv i Lillestrøm og ble derfor gravlagt fra Lillestrøm kirke klokken 12 torsdag. Han ble 49 år gammel.

Den første hyllesten sto datteren Else for, da hun spilt av og dediserte «My Funny Valentine» til faren.

Familien ønsket alle som ville ta farvel med Husby velkomne til kirken. Seremonien ble også direktesendt via hans minneside.