Kjenner du alle disse?

De skal danse oss gjennom høsten på TV 2.

DANSELØVENE: Øverst fra venstre: Elin Tvedt, Carsten Skjelbreid, Triana Iglesias, Svein Østbø og Mia Gundersen. <br/> Nederst fra venstre: Hallvard Flatland, Margrethe Røed, Ole Klemetsen, Ellen Arnstad, Jan Thomas og Anita Valen de Vries.

Fredag ble det klart hvilke 11 kjendiser som skal kjempe om seieren i TV 2s populære underholdningsprogram «Skal vi danse».

Ole Klemetsen (37)

Skal danse med Marianne Sandaker. Den tidligere bokseren fra Stavanger har «Fugledansen» som sin favorittdans, og håper å plukke opp triks hos dansepartneren, for ifølge ham selv er han en amatør på området.

Hallvard Flatland (52)

Den velkjente programlederen fra gameshowet «Casino» er vant til å være på TV, men ikke like vant til å danse. Han ser på «Skal vi danse» som «fin trening» og håper med-danser Alexandra Kakurina har like velutviklet konkurranseinstinkt som Flatland selv.

Anita Valen de Vries (40)

Den tidligere syklisten, som bor i Nederland, er blant de av deltakeren som har danset før, og holder salsa som en av sine favorittdanser. Eks-syklisten, som nå designer sykkeltøy for egen kolleksjon, opplyser at hun alltid pleier å vinne dansingen på banketten etter sykkelløpene, og håper på at dansepartner Alexcandar E. Halleland er sterkere enn henne, så hun slipper å løfte ham.

Jan Thomas (42)

Kjendisstylisten skal danse med Gyda Kathrine Block Thorsen og håper at hun er tålmodig. I likhet med Valen de Vries holder han salsa som sin favorittdans, og kan skryte av å ha tatt et kurs i Flashdance på Bårdar danseinstitutt en gang.

Margrethe Røed (32)

Barne-TV-programlederen opplyser «lage veggpynt av smykker og legoklosser» og «samle på såpebobler og ristekuler» som noen av sine hobbyer, og holder den noe ukjente «rumpedansen» som sin favorittdans. Hun gleder seg mest til å gå i sko med høye hæler, og håper dansepartner Asmund Grinaker er flinkere til å danse enn henne.

Mia Gundersen Leliënhof (47)

Skuespilleren fra Stavanger som bor i Oslo danser med Glenn Jørgen Sandaker, og har det så travelt at hun ikke har tid til å ha noen hobbyer. Hun har også danset før, i flere musikaler, og håper partneren er god til å føre.

Elin Tvedt (35)

«Værdame» Elin Tvedt fra Ølen gleder seg til å endelig lære å danse og håper å få en «sabla bra dansekropp». Hun håper å bli gode venner med dansepartner Egor Filipenko, og tror at «Skal vi danse» kommer til å gi henne tilbake følelsen av å være på leirskole.

Svein Østvik (48)

«Charter-Svein» oppgir at han har som yrke å «prøve å få folk til å le», og oppgir trav og filosofi blant sine hobbyer. I likhet med Jan Thomas har han prøvd seg på flashdance, og dette er hans favorittdans. Østvik håper på en liten flørt med dansepartner Nadya Khamitskaya.

Triana Iglesias (27)

Modellen er konkurransens yngste deltaker, og er glad i all dans så lenge musikken fenger. Sammen med dansepartner Tobias Karlsson gleder hun seg til å «kicke ass» på dansegulvet, og har som mål å bli en kjempeflink danser i løpet av høsten.

Carsten Skjelbreid (37)

Programlederen i TV 2-sporten prøver ut nye sider ved kanalen. Han håper dansepartneren, Elena Bokoreva Wiulsrud, har en engels tålmodighet, og har få meritter i dans utover at han nesten deltok i Kongsberg-mesterskapet i breakdans for 24 år siden.

Ellen Arnstad (43)

Arnstad er sjefredaktør i bladet HENNE og bor i Oslo, med bladlesing og shopping som hobbyer. Hun har turnet og drevet med rytmisk sportsgymnastikk i ungdommen, og som favorittdans har hun trønderswing med sin far og høye spark og bakoverbøyninger til 70-tallsmusikk etter midnatt. Hun danser med Lars Alexander Wiulsrud.

Hvem tror du vinner høstens «Skal vi danse»?