Kultur

Kjell Askildsen gir ut ny novellesamling

  • Mala Wang-naveen
    Mala Wang-naveen
FOT__E3A4817-328-qA9un0tn9F.jpg

Nitten år etter Hundene i Tessaloniki er Norges fremste novelleforfatter klar med ny novellesamling. Novellene i Vennskapets pris skal ifølge forlaget Oktober være skrevet i årene 1998 og 2004, og den synssvekkede Askildsen skal ha redigert novellene etter å ha fått dem opplest. Thorleif Grue og Terje Holtet Larssen har bearbeidet tekstene.

Noen av novellene er tidligere utgitt i samtaleboken Kjell Askildsen. Et liv . skrevet av Alf van der Hagen. Andre utgis for første gang.

Gave til ny forlagssjef

Askildsen har tidligere utgitt Heretter følger jeg deg helt hjem (1953) og Thomas Fs siste nedtegnelser (1983). Det har følgelig vært knyttet stor spenning til hvor vidt Askildsen vil utgi noe nye noveller. Det er derfor en tydelig stolt forlagssjef Ingeri Engelstad som kunngjør denne høstens kanskje største boknyhet.

— Jeg tror ikke jeg trenger å si så mye om hvordan det er å få en dette som en gave i hendene under min første uke som forlagssjef, sier Engelstad til en fullsatt pressekonferanse.

Ellers utgir forlaget De Urolige , en ny roman fra Linn Ullmann, Anne Oterholms Liljekonvallpiken , Markus Midrés Et ærlig ansikt , Eirik Ingebrigtsen Spikrar frå fallande plankar, Hans Petter Blads Å leve biografisk . Proveniens. Første bok .

Les intervju med forfatteren her:

Les også

«Jeg slipper å være denmugne, ensomme mannensom sitter og venter på å dø»

Ny Knausgård

Karl Ove Knausgård er klar med to nye utgivelser. Om høsten og Om vinteren er de to første bøkene i en serie, og i første bok skriver han brev til en ufødt datter. Tekstene handler ifølge forlaget om alt fra tyggegummi til Van Gogh. Boken Om høsten illustrert med bilder av fotograf Vanessa Baird.

Les også:

Les også

  1. Disse forfatterne har vår anmelder mest tro på i høst

  2. Bokanmeldernes favoritter

  3. Skrønemakeren Gert Nygårdshaug