Kultur

Hodejegerne til Toronto-festival

Den norske spillefilmen Hodejegerne skal vises på den prestisjetunge Toronto filmfestival i september.

Den norske storfilmen Hodejegerne er allerede solgt til over 40 land, og nå kan hovedrolleinnehaver Aksel Hennie, regissør Tyldum og forfatter Jo Nesbø pakke kofferten for den prestisjetunge filmfestivalen i Toronto. FOTO: JAN GUNNAR FURULY.

 • Jan Gunnar Furuly

Filmen, som er basert på Jo Nesbøs bok og har Aksel Hennie i hovedrollen, er sammen med 34 andre filmer tatt ut i et program med spesialvisninger i det som er Nord-Amerikas viktigste filmfestival.

–Fantastisk! Dette var den festivalen vi hadde mest lyst til å vise filmen vår på. Jeg gleder meg stort til å møte festivalpublikumet i Toronto, sier regissør Morten Tyldum. Tirsdag var han i musikkstudio for å legge siste finpuss på lyden på filmen. Og onsdag reiser han til Bratislava i Slovakia for å være med på innspilling av filmmusikk med fullt orkester.

-Vi er selvsagt alle preget av det som skjedde i Norge på fredag, men på mange måter har det vært godt å ha noe tungt arbeid å holde på med, sier Tyldum.

Première i Locarno Allerede torsdag i neste uke får Hodejegerne internasjonal premiere under en utevisning i det såkalte Piazza Grande-programmet på filmfestivalen i sveitsiske Locarno.

–Vi venter 8000 kinogjengere på visningen i Locarno, men visningen i Toronto får enda større betydning for hvor bra filmen kan slå an internasjonalt, sier produsent Asle Vatn i produksjonsselskapet Friland.

Aksel Hennie har hovedrollen i Hodejegerne, basert på Jo Nesbøs bok. FOTO: Erik Aavatsmark/Friland. Foto: K&U

–Toronto er høstens viktigste filmfestival, og en av de absolutte A-festivalene i verden sammen med Berlin og Cannes. Alle de viktige bransjebladene vil være til stede, og programmet vi skal vises i utgjøres vanligvis av store filmer med store navn på plakaten. Vi kunne ikke vært i bedre selskap, påpeker han.

Solgt til over 40 land.

Distribusjonsrettighetene for Hodejegerne i USA og Canada er for lengst snappet opp av henholdsvis Magnolia og Alliance Films, basert på visninger av uferdig filmmateriale under filmfestivalen i Berlin. Totalt er filmen nå solgt til over 40 land.

Visningen av Hodejegerne i Toronto skjer 10. september. Foreløpig er det avklart at regissør Morten Tyldum, skuespiller Aksel Hennie og produsentene Marianne Gray og Asle Vatn vil være tilstede i Canada for å presentere filmen. Hodejegerne får Norgespremiere under filmfestivalen i Haugesund 23. august.

Relevante artikler

 1. KULTUR

  «Babylon Berlin»: Blod, kokain, kommunister og nazister. Velkommen til et kokende Berlin

 2. A-MAGASINET

  Alt som kunne gå galt, hadde allerede gått galt i Kongo. Så begynte også filmversjonen å falle fra hverandre.

 3. KULTUR

  Skuespiller-vennene møtes i høstens store TV-krig

 4. KULTUR

  Fra Bjølsen til Berlin: Norsk film inntar Berlinalen

 5. KULTUR

  - Berlinalen er først og fremst en filmfestival

 6. KULTUR

  To tvilsomme nordmenn på oppdrag i Kongo