Wenche Foss hedres i Rådhuset

Wenche Foss bisettes fra Oslo domkirke. Så følger minnesamvær i Rådhuset.

Wenche Foss engasjerte seg i en rekke ulike miljøer. Familien ønsker åpen kirke i begravelsen, mens representanter for ulike miljøer er invitert til å minnes Foss i et eget minnesamvær i Rådhuset. FOTO: BJØRN SIGURDSØN/SCANPIX
  • Per Haddals nekrolog — den allsidige diva
  • Lesernes møter med Foss:
  • Kondulanseprotokoll:
  • Fra avisarkivet:
  • Bildeserie:
  • Reaksjonene:
  • Madsens kommentar:
  • Video-tilbakeblikk:
    Skuespiller Wenche Foss gikk bort mandag 28. mars. Kirken er åpen for publikum, med noen reserverte plasser for familie, kongeparet, representanter for Regjeringen og noen nære venner.

Sender direkte

Maksimalt kan 1000 personer få plass i kirken under begravelsen, og dørene åpner for publikum én time tidligere, kl. 13. Seremonien starter kl. 14.00, og NRK starter sin direktesending en halv time tidligere.

Biskop emeritus Gunnar Stålsett forretter i bisettelsen, assistert av domprost Olav Dag Hauge, og Arve Tellefsen spiller fiolin. Det vil også bli taler i kirken, men det detaljerte programmet offentliggjøres først i dag.

— Seremonien følger liturgien for bisettelser i Den norske kirke, og vil vare i omkring én time, opplyser Kjell Svarstad, pressekontakt for Oslo bispedømme.

I ettertid vil det bli urnenedsettelse på Ullern kirkegård, men datoen for dette er ikke bestemt.

Rådhuset

Bisettelsen etterfølges av en minnemarkering i Oslo Rådhus i ettermiddag.

— Kommunen gir dette minnesamværet til en fremstående Oslo-borger. Dette blir for dem som var i kirken, og for spesielt inviterte representanter for ulike miljøer Wenche Foss var nært knyttet til. Det blir for eksempel ikke plass til alle hennes teatervenner i kirken. I tillegg blir det representanter fra blant annet Dissimilis og Vivil (kultur- og idrettsforeninger for utviklingshemmede). Hun var engasjert i så mye, sier Rune Dahl, pressekontakt ved Ordførerens kontor i Oslo kommune.

Wenche Foss blir den fjerde kvinnen siden 1949 som begraves på statens bekostning.

Klikk på bildet for større versjon.