Hun er Rybaks MGP-håp

Skulle Annsofi Pettersen vinne årets Melodi Grand Prix, er det i så fall andre gang Alexander Rybak går til topps.

Annsofi Pettersen har med seg en bakmann med rikelig med MGP-erfaring.
  • Arve Henriksen
    Arve Henriksen

18-åringen fra Sarpsborg skal nemlig fremføre låten «I'm With You» i lørdagens delfinale i MGP i Florø, skrevet av mannen som fikk den internasjonale finalen i Eurovision Song Contest til Oslo og Norge i 2010.

— Rybak har vært veldig klar på at, ja han har skrevet låten, men han har skrevet den til meg. Det er ikke hans sang, det er jeg som skal stå der og overbevise hele Norge om at det jeg gjør er troverdig, sier Annsofi Pettersen.

Da de syv nye delfinalelåtene ble presentert for pressen nå i kveld, var derfor ikke Rybak til stede. Han vil heller ikke være med under delfinalen i Florø, selv om han spiller fiolin på årets MGP-bidrag.

Gjort jobben

— Han har vært bevisst på at han ikke ønsker noe oppmerksomhet utover det som er nødvedig. I stedet backer han meg opp, og det synes jeg er veldig greit. Han har gjort jobben sin med å lage låten og forberede meg til dette. Nå lar han meg få fly alene, sier hun.

Les også

Klare for MGP-finalen

Alexander Rybak vant finalen i Melodi Grand Prix i 2009 med historisk stor margin. I Olympiysky Sports Complex i Moskva gjorde han rent bord med «Fairytale».

— Det er jo ikke til å komme ifra at Rybak er et stort navn innefor Grand Prix-sammenheng, det vil aldri endre seg. Derfor er det morsomt at han lar meg få sette mitt preg på låten. Vi er begge perfeksjonister, men det betyr ikke at vi er egoister. Vi har klart å knekke den koden, vi har derfor en god dialog. Samtidig er det en utfordring å jobbe med Rybak, han er jo såpass flink. Men han er veldig dyktig til å få frem det beste i dem han jobber med, sier 18-åringen.

Korentusiast

Hun har tidligere medvirket i «Det Store Korslaget» på TV 2 og ble nummer tre i «X-faktor». Etter at hun og Rybak første gang møttes under sistnevnte program, fikk hun tilbud om å medvirke på juleturneen hans i fjor høst og senere han siste plateprosjekt.

— Vi hadde aldri møtt hverandre før han hørte meg opptre i «X-faktor». Det vil si, jeg fikk autografen hans etter at jeg hadde varmet opp for han hjemme i Saprsborg da jeg var 15 år gammel. Da skrev han kun «AR». Nå i ettertid har jeg derfor gitt den tilbake til han og bedt han gjør det bedre, humrer hun.

Selv har hun sunget i kor og spilt piano siden hun var liten. Dans og vokalist i en blackmetal band hører også til erfaringsgrunnlaget. Til daglig går hun i tredjeklasse ved St. Olav videregående skole i Sarpsborg, mens hun bruker fritiden til å jobbe i studio med hennes platedebut.

Synthpop

Mens 18-åringen fra Sarpsborg fikk sjansen i «X-faktor» på TV 2, kommer Margaret Berger fra et annet TV 2-program. 27-åringen fra Hitra i Sør-Trøndelag ble nummer to i «Idol» i 2004. To plater og en spellemannpris for beste video senere er hun klar for sin MGP-debut. Det gjør hun med «Feed You My Love», skrevet av Karin Park og med hjelp fra produsentduoen Robin Lynch og Niklas Olovson, alias «MachoPsycho».

Les også

Pop-prinsessen

— Det er en stund siden «Idol», og noen ganger får jeg spørsmål fra folk om hvor det har blitt av meg. Det fikk meg til å reflektere rundt at man kanskje må være litt på TV, for at folk skal få tilgang til musikken min og skjønne at jeg er aktiv. Men dette handler mest om at jeg ble smigret da jeg ble spurt om å synge denne låten, sier hun.

Margaret Berger er klar for årets MGP

Låten beskriver hun som en litt mørk 80-tallsinspirert retrolåt, med et moderne lydbilde.

— Jeg vil si det er litt Depeche Mode-stemning i låten. Jeg har hørt fra flere som har hørt låten at dette ikke er noen typisk Grand Prix-låt, men jeg vet ikke hva det er. For meg er det viktig at låten kan være med å bryte ned enda flere barrierer i Melodi Grand Prix, det handler om å representere genren, som både jeg og Karin Park representerer. Da er det ekstra morsomt å gjøre det på en kul måte i MGP, sier hun.

Da hun deltok i Idol, uttalte hun tidlig at målet var heller å bli nummer to enn å vinne. Denne gangen håper hun å vinne.

— Jeg håper å komme videre fra delfinalen i Florø, å vinne er utopi, sier hun.