Kvinnene kuppet den røde løperen i Cannes

CANNES (Aftenposten): Cate Blanchett, Salma Hayek og Agnes Varda var blant 82 kvinner som stilte seg opp på den røde løperen for å erklære at nok er nok.

82 kvinner samlet seg på trappene i Cannes lørdag kveld for å markere at de ønsker endring i filmbransjen etter #metoo. Antallet er det samme som kvinnene som har hatt film med i programmet i Cannes gjennom tidene.

På den vanligvis så kaotiske, røde løperen i Cannes ble det hysjet til stillhet lørdag kveld. Så kom 82 kvinner gående i puljer oppover mot de ikoniske trappene. 82 er antallet kvinner som har regissert filmer valgt ut til Cannes-festivalen gjennom tidene. Til sammenligning har det vært 1.645 filmer regissert av menn.

Lørdag kveld stilte like mange kvinnelige filmarbeidere seg opp på den røde løperen i Cannes for å markere at noe må skje med likestillingen i filmbransjen. #metoo-markeringen ble ledet av jurypresident Cate Blanchett og av den franske regissøren Agnes Varda, som sammen leste en uttalelse fra de berømte trappene i Cannes

Les hele saken med abonnement