Eurovision-artist døde - vennene fremfører låten

Like før Sjonni Brink skulle fremføre sitt Eurovision-bidrag i finalen på Island, døde han brått. I kveldens semifinale er det vennene hans som fremfører låten.

Sjonni¿s Friends representerer Island på vegne av sine avdøde venn Sjonni Brink. Fra venstre: Gunnar Olason, Erna Clausen, Vignir Snaer Vigfusson, Palmi Sigurhjartarson, Benedikt Brynleifsson, Hreimur Örn Heimisson og Matthias Matthiasson.
  • Arve Henriksen
    Arve Henriksen

Kort tid før Sigurjón, alias Sjonni Brink skulle delta i den nasjonale MGP-finalen i Island, fikk 36-åringen slag og døde få minutter senere. Han etterlot seg ikke bare kone og fire barn, men også et uforløst Eurovisionbidrag i finalen 29. januar.

Brink var en kjent og populær musiker, og hadde flere ganger tidligere deltatt i Söngvakeppni Sjónvarpsins, som er den islandske versjonen av MGP. Det førte til at flere av hans nærmeste musikalske venner bestemte seg for å fremføre låten som Brink skulle ha fremført i finalen, og de vant like godt hele finalen. I kveld skal Sjonni’s Friends i ilden sammen med vår egen Stella Mwangi.

– Det hele startet med at Sjonnis kone, Erna Clausen fikk samlet oss etter hans tragiske og brå død, med det mål for øye å ta denne låten videre, sier vokalist Matthias Matthiasson til Aftenposten.

Alle seks har spilt sammen med Brink før.

– Sjonni er definitivt med oss, og vårt budskap til verden er at alle må nyte hver eneste dag som det skulle være deres siste. Tilbring mest mulig tid med venner og familie, og ikke vent med å si at du elsker dem, sier gitarist Vignir Snaer Vigfusson.