Kultur

Storfestivalen Oslo Sommertid avlyses

Det blir ikke konserter med Taylor Swift og Kendrick Lamar i Oslo i slutten av juni.

Taylor Swift skulle kommet til Oslo i sommer. Nå er festivalen avlyst.
 • Robert Hoftun Gjestad
  Robert Hoftun Gjestad
  journalist

– Det er med tungt hjerte at vi må melde at Oslo Sommertid 2020 dessverre er avlyst. Vi er fryktelig triste for at dette ikke gikk i boks, men publikums sikkerhet og helse kommer helt klart først.

Dette skriver Peer Osmundsvaag fra arrangøren All Things Live i en pressemelding.

Todagersfestivalen hadde amerikanske Taylor Swift og Kendrick Lamar som toppnavn og kunne samlet ca. 50.000 mennesker pr. dag på Voldsløkka i Oslo.

– Vi har i det lengste håpet at vi kunne gjennomføre årets store konsertfest. Men som følge av Covid-19 og av hensynet til risikoen for smittespredning når tusenvis av mennesker samles, ser vi ingen mulighet til å gjennomføre, skriver arrangøren.

Les også

Fortsatt uavklart for festivalsommeren: – Mange har følelsen av å bli holdt som økonomiske gisler

Venter ikke på ny vurdering

Rett før påske ble det kjent at alle kultur- og idrettsarrangementer i Norge er forbudt frem til 15. juni på grunn av koronaviruset. Statsminister Erna Solberg sa da på en pressekonferanse at de vil gjøre en ny vurdering av disse tiltakene før 1. mai.

Det er denne vurderingen som arrangørene av Oslo Sommertid nå ikke tar seg tid til å vente på.

De, og en rekke andre festivaler i Oslo og bransjeorganisasjonen Norske Konsertarrangører, har gang etter gang gått ut i mediene og krevd en slik avgjørelse for hele sommeren for lenge siden, uten så langt å få det.

Nå jobber man med å få på plass en festival på Voldsløkka neste år.

– Vi jobber hardt for å få på plass Oslo Sommertid 2021 og vil rope høyt og tydelig så snart planene for dette er spikret. Vi lover å komme sterkere tilbake og gleder oss helt vilt mye til vi kan samles på konsert igjen, skriver arrangøren.

Se mer her snart.

 1. Les også

  Årets Oslo Pix er avlyst

Les mer om

 1. Koronaviruset
 2. Oslo
 3. Taylor Swift
 4. Konsert