Kultur

«Norsk» James Bond-film presenteres

Tittelen og skuespillerne i James Bond-filmen som delvis er spilt inn i Nittedal i Akershus, blir offentliggjort torsdag på et «ikonisk 007-sted».

Ved Langvann i Nordmarka, på grensen mellom Oslo og Nittedal, ble det i vinter oppført et hus som trolig ble benyttet under innspillingen av en James Bond-film. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

 • NTB

Filmen er den 25. om verdens mest berømte etterretningsagent. Klokken 14.10 torsdag norsk tid lanseres rollebesetningen og tittelen, som til nå har gått under arbeidstittelen «Bond 25». Filmen er ventet å være skuespiller Daniel Craigs siste film i rollen som James Bond.

Les også

Filmsensasjon langt inn i Nordmarka: Aase Marie (81) klar for å bli James Bond-vertinne

Deler av jubileumsfilmen har blitt spilt inn i Norge, nærmere bestemt i Nittedal i Akershus. Innspillingen i Norge fant sted mellom 25. mars og 2. april, ifølge NRK.

«Bond 25» med Daniel Craig i hovedrollen, har også fått tildelt 47 millioner kroner i insentivtilskudd for innspilling i Norge. Tilskuddsrammen er den største i Norsk Filminstitutts intensivordnings korte historie.

Den 25. James Bond-filmen har vært utsatt flere ganger, og var egentlig planlagt å ha premiere høsten 2019. Men i september ble regissør Danny Boyle byttet ut med Cary Fukunaga etter det som har blitt beskrevet som «kreative forskjeller».

Det er også meldt om at Scott Z. Burns har blitt ansatt for å skrive om det originale manuset, som er skrevet av Neal Purvis og Robert Wade. I tillegg er Phoebe Waller-Bridge, skaperen og hovedrolleinnehaver i komiserien «Fleabag», humorkonsulent for filmen, ifølge The Guardian.

Den foreløpige premieredatoen er nå satt til 8. april 2020.

Les mer om

 1. Film
 2. Daniel Craig
 3. Bond

Flere artikler

 1. KULTUR
  Publisert:

  Filmselskap avviser at James Bond spilles inn på Sunnmøre

 2. KULTUR
  Publisert:

  Ny utsettelse for James Bond-film

 3. KULTUR
  Publisert:

  Traileren til den nye James Bond-filmen er ute

 4. NORGE
  Publisert:

  NRK Satiriks lurte Dagbladet med falsk James Bond

 5. OSLO
  Publisert:

  Filmsensasjon langt inn i Nordmarka: Aase Marie (81) klar for å bli James Bond-vertinne

 6. KULTUR
  Publisert:

  En kvinne blir «Agent 007» i neste Bond-film