ASAP Rocky begjæres varetektsfengslet i Sverige

Den amerikanske rapperen ASAP Rocky begjæres varetektsfengslet sammen med to andre etter en angivelig voldshendelse i Stockholm søndag.

Onsdag skulle ASAP Rocky egentlig spille på festivalen Kadetten i Sandvika, men konserten måtte avlyses.

Det opplyser den svenske påtalemyndigheten i en pressemelding. Fengslingsmøtet vil trolig finne sted fredag, skriver TT.

Påtalemyndigheten begjærer to uker til å etterforske saken.

Rapperen, hvis egentlige navn er Rakim Mayers, har sittet anholdt siden natt til onsdag, da han ble pågrepet av politiet etter å ha spilt på en hiphop-festival i Stockholm. Årsaken til pågripelsen er en voldshendelse som skal ha funnet sted i Stockholm søndag.

– Det er en utrolig vanskelig situasjon, sa hans advokat Henrik Olsson Lilja til TT tidligere torsdag.

Samtidig er rapstjernens turné satt på vent. Onsdag skulle han egentlig spille på festivalen Kadetten i Sandvika, men konserten måtte avlyses. Konserten hans i Gdynia i Polen torsdag har også måttet bli avlyst.

Det er uklart om han vil kunne spille planlagte konserter i Dublin og London i helgen.

Totalt fire personer har blitt pågrepet etter voldshendelsen. Alle var mistenkt for kroppskrenkelse, tre av dem av grov sort. Den fjerde er en livvakt, som ble løslatt onsdag kveld. Anklagene mot ham er falt bort.

Hendelsen har blitt en verdensnyhet, og deler av voldsepisoden er blitt filmet og lagt ut på blant annet den amerikanske nettsiden TMZ. ASAP Rocky har på sin Instagram-konto lagt ut klipp som skal vise foranledningen til hendelsen, og som ifølge rapperen beviser hans uskyld.

Les også

Asap Rocky avlyser Kadetten-konsert