Kultur

Polfarer konkurrerer med rocker om Bragepris

«Fridtjof Nansen. Mannen og verden» av Carl Emil Vogt er nominert til årets Bragepris i kategorien biografier. Foto: NOVOSTI

Historien om Fridtjof Nansen konkurrerer med Norges største rocker om en av årets Bragepriser.

  • Ntb

Tirsdag ble de nominerte til Brageprisen 2011 nominert. 16 forfattere, i fire forskjellige klasser, kjemper om en av Norges viktigste litterære priser.

I klassen skjønnlitteratur er Gunstein Bakke nominert med boken «Maud og Aud. Ein roman om trafikk», sammen med «Imot naturen» av Tomas Espedal, «Bli Björk» av Mette Karlsvik og «Historien om fru Berg» av Ingvild H. Rishøi.

Nye fascister

I klassen sakprosa er Roy Andersen nominert med boken «Redningsmenn og lykkejegere. Norske pionerer i Alaska». I denne klassen er også Simen Ekern nominert med «Roma. Nye fascister, røde terrorister og drømmen om det søte liv», Erika Fatland med «Englebyen. Historier fra Beslan» og Agnes Ravatn med «Folkelesnad».

I klassen for barne— og ungdomsbøker er Inga Sætre nominert med «Fallteknikk», sammen med «Gjøken» av Bjørn Arild Ersland og Hilde Kramer, «Utfor» av Sunniva Relling Berg og «Aarons maskin» av Sverre Knutsen.

Nasjonal strateg

Åpen klasse er i år biografier. Her er «ÅGE - Historien om Norges største rocker» nominert sammen med «Hulda Garborg. Nasjonal strateg» av Arnhild Skre, «Fridtjof Nansen. Mannen og verden» av Carl Emil Vogt og «Asta Nørregaard. En livshistorie» av Anne Wichstrøm.

Brages hederspris går til en person eller organisasjon som har hatt en særlig betydning for litteraturen i Norge og deles ut sammen med de øvrige prisene 24. november i Oslo.

Prisen deles ut av Stiftelsen Den norske Bokprisen og har som formål å hedre gode norske forfatterskap, samt skape interesse for norsk litteratur.

Prisen kan i år markere sitt 20-årsjubileum. (©NTB)