Kultur

Etterlyser «syk pike» motiver

Den danske kunsthistorikeren Mette Bøgh Jensen er på jakt etter privateide malerier med «syk pike»-motiver, særlig av Christian Krohg.

Michael Ancher: «En rekonvalesent». Ca. 1890. Skagens Kunstmuseer.
  • Heidi Borud
    Heidi Borud
    Kulturjournalist

Kunsthistoriker Mette Bøgh Jensen ved Skagens Kunstmuseer er i gang med et forskningsprosjekt med temaet «syke piker i nordisk kunst».

I den forbindelsen vil hun komme i kontakt med norske private kunsteiere som har relevante kunstverker for prosjektet. Hun er særlig på jakt etter privateide motiver av Christian Krohg, men alt er av interesse.

«Syk pike» går igjen i flere motiver innenfor den nordiske maleritradisjonen. Både Edvard Munch og Christian Krohg har flere motiver. Også danske Michael Ancher og finske Helene Schjerfbeck har beskjeftiget seg med samme tema.

Så har du eller én du kjenner et kunstverk som forestiller en syk pike, så vil den danske kunsthistoriker Mette Bøgh Jensen gjerne høre fra deg.

En versjon av Edvard Munch: «Det syke barn /Syk pike».
Les også

Kunstsommer i Skagen: Jakten på de ukjente kvinnemotivene

Forskningsprosjektet skal belyse «Syke piker som motiv i nordisk kunst 1850-1900».

–Perioden er avgrenset, men kunstverk fra andre perioder kan også være relevante for prosjektet, så lenge de viser at kunstneren har interesse for «syke piker». Ideen er å skape et overblikk over temaets betydning i billedkunsten, sier informasjonssjef Niels H. Bünemann ved Skagens Kunstmuseer.

Kunsthistoriker Mette Bøgh Jensen kan kontaktes på mbj@skagenskunstmuseer.dk.

Les mer om

  1. Kultur
  2. Skagen
  3. Kunst