Kultur

Undersøkelse: Hver tredje journalist ville stemt SV eller Rødt

Én av tre journalister ville stemt SV eller Rødt hvis det var stortingsvalg i morgen, mens under 3 prosent ville gitt sin stemme til Frp, viser en undersøkelse.

Finansminister og Frp-leder Siv Jensen omkranset av pressefolk i vandrehallen på Stortinget i mars. En undersøkelse viser at svært få journalister ville gitt sin stemme til Frp dersom det var stortingsvalg i morgen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
  • og NTB

Undersøkelsen er utarbeidet av Nordiske Mediedager og ble tatt opp i perioden 6. mars til 12. april. 542 journalister svarte på spørsmålet om hvilket parti de ville stemt på i et stortingsvalg, og resultatet ble presentert under avslutningen av Nordiske Mediedager i Bergen fredag.

SV får 21,0 prosent av journalistenes stemmer og er det partiet flest ville stemt på dersom det var stortingsvalg i morgen. Arbeiderpartiet kommer som en god nummer to med 20,8 prosent, mens Høyre ville fått stemmer fra 16,6 prosent av journalistene.

Rødt er i vinden og ligger og vaker rundt sperregrensen på meningsmålingene. Blant journalistene får partiet en oppslutning på hele 11,8 prosent. Venstre får 8,5 prosent av stemmene, mens Miljøpartiet De Grønne får 7,9 og Senterpartiet 7,2 prosent.

Svært få journalister ville altså gitt sin stemme til Siv Jensens Frp – kun 2,8 prosent. Knut Arild Hareides KrF scorer ikke mye bedre – 3,0 prosent. Sekkeposten andre partier og grupper ender opp med 0,4 prosent.

Les også

  1. Regjeringen gir all digital journalistikk momsfritak

  2. Resett-redaktør Helge Lurås: – Dere har en agenda. Dere vil bare ikke innrømme det.

  3. Per Egil Hegge og Finn Graff får Den store journalistprisen

  4. Hyllet drepte journalister på Verdens pressefrihetsdag

Les mer om

  1. Stortingsvalg
  2. Meningsmålinger
  3. Journalistikk
  4. Mediepolitikk