Per Sundnes dropper dyre vesker, satser på klassisk musikk

Tidligere Melodi Grand Prix-general Per Sundnes blir programleder for klassisk musikk i NRK. Med på det nye laget er også Alexander Rybak, Arve Tellefsen og Tine Thing Helseth.

Stjernelag: Fra og med neste uke kan du høre Alexander Rybak (t.v.), Per Sundnes, Tine Thing Helseth og Arve Tellefsen - i den digitale kanalen NRK Klassisk.
  • Kaja Korsvold
    Journalist

— Noen bruker penger på dyre vesker, jeg bruker dem på operabilletter, forklarer Sundnes. Arve Tellefsen, Norges mest kjente fiolinist, tilstår at han er hekta på radio.

NRKs kanal for klassisk musikk satser på fire nye programledere. Tre av dem, Alexander Rybak, Arve Tellefsen og Tine Thing Helseth, skal lede et to timer langt program . Sendingene, som skal gå torsdager fra kl. 9 til 11, heter Min favorittmusikk.

Kun digitalt

Per Sundnes får ansvaret for en to timers flate hver fredag, i samme tidsrom. Tittelen er Per på podie t .

NRK Klassisk ble tidligere sendt på FM-båndet. Nå er den kun tilgjengelig digitalt, det vil si via DAB, mobil og PC.

— Mitt hjerte for klassisk musikk har alltid vært der. Jeg er storforbruker av teater, konserter og opera, og jeg har dedikert mye av mitt voksne liv ti å besøke operahus og oppleve ting som gjør meg mer og mer besnæret, forklarer musikkentusiast Sundnes.

Trendguru

48-åringen er hittil mest kjent som ansvarlig for musikk og programledelse i Melodi Grand Prix. I tillegg hadde han rollen som trendguru i programmene Store Studio og Nitimen i en årrekke.

Nå er det altså en helt annen sjanger som gjelder:

- Klassisk musikk utgjør en stor del av referansene i popkulturen. For eksempel ville ikke Star Wars ha vært som den er hvis det ikke hadde vært for Richard Wagner, fremholder Sundnes.

Som programleder står han fritt til å velge det han liker best:

— Klassisk musikk blir ofte behandlet servilt. Noen verker har fått et ufortjent godt rykte, etter min smak.

- Hvilken klassisk komponist liker du best?

— Jeg er blitt veldig glad i Wagner. Jeg kom nettopp hjem

Velkjent positur: Særlig kjent ble Per Sundnes for fornyelsen av Melodi Grand Prix, der nordlendingen også var programleder i flere år.

fra festivalen i Bayreuth, og det var en stor opplevelse. På nyåret skal jeg til Zürich for å høre mer Wagner. Noen bruker penger på dyre vesker, jeg bruker dem på operabilletter, erklærer Per Sundnes.

Tellefsen: Jeg er hekta

Artistene Tine Thing Helseth, Arve Tellefsen og Alexander Rybak skal rullere som programledere for Min Favorittmusikk. Alle vil by på personlige musikkvalg, gjester og historier fra livet på og bak scenen.

— Jeg har lenge vært hekta på radio, og det at jeg nå får være radiovert og invitere gode venner fra vidt forskjellige miljøer, er midt i blinken. Jeg får besøk av spennende personligheter som alle har hatt ulike veier inn til den klassiske musikken, forklarer Arve Tellefsen i en pressemelding.

Også Alexander Rybak gleder seg til jobben:

Trompetstjerne

— Jeg har alltid hatt som misjon å vise frem klassisk musikk til de rundt meg. Som programleder får jeg nå dele mitt livs vakreste musikalske opplevelser med lytteren, sier Rybak

Tine Thing Helset ønsker særlig å dele opplevelser fra livet som trompetstjerne rundt om i verden:

— Musikken former livet mitt, og reiseopplevelsene former meg som musiker. Det forholdet vil jeg snakke litt om i programmet, fremholder trompetisten.

De nye sendingene starter i uke 37.