Kultur

Løvland kan bli historisk

Rolf Løvland og Maria Arredondo i Bodø foran kveldens delfinale.
 • Arve Henriksen
  Arve Henriksen
  Journalist
 1. mai kan Rolf Løvland vinne sin tredje MGP-seier. Vokalist Maria Arredondo må bare vinne den norske MGP- finalen for ham først.

Rolf Løvland og irske Johnny Logan er de eneste låtskriverne som har vunnet den internasjonale finalen i Melodi Grand Prix to ganger. I kveld skal Maria Arredondo fremføre Løvlands nye låt, The Touch i Nordlandshallen i Bodø.

Stemmes hun videre til finalen i Oslo Spektrum, og vinner der, og senere går til topps i den internasjonale finalen i Telenor Arena 29. mai, da blir Løvland i så fall historisk. Ingen andre låtskrivere har vunnet tre ganger.

— Litt rart

— Dette er nok dere i media mer opptatt av enn det jeg er. Selvsagt er det litt rart å være tilbake i Grand Prix-sirkuset, men jeg har alltid tenkt på mine deltagelser i Melodi Grand Prix som en del av et prosjekt. Det var også Secret Garden. Jeg har samarbeidet med Maria en stund om noen låter til hennes nye plate. Plateselskapet fant så ut at det kanskje var tid for å presentere noe av det vi har laget. Og da kunne ikke min historie stå i veien for Maria, sier Løvland.

Mye har endret seg siden han første gang deltok i MGP.

Artikkelen fortsetter under bildet.

I 1985 innkasserte Rolf Løvland sin første MGP-seier da Bobbysocks lot det swinge. (FOTO: Foto: Agnete Brun / NTB / SCANPIX)

— Jeg har vel deltatt enten som artist, komponist, arrangør eller orkesterleder en 9-10 ganger, men alltid har det vært orkester med. Nå legges premissene mer i studio, og avviklingen er derfor annerledes. I tillegg har delfinalene kommet, som igjen har ført til at MGP handler om mer enn bare å vinne. Det har blitt en flott arena for å vise seg frem, sier han.

Egentlig er det Maria Arredondo som Løvland har å takke for at han ble med i MGP igjen. Hun har lenge ønsket å samarbeide med mannen bak Secret Garden. Hans musikk kler henne stemme. Likevel tvilte hun da spørsmålet om deltagelse i MGP dukket opp.

— Jeg har aldri likt dette å skulle konkurrere innenfor musikk. Derfor har jeg vært veldig fokusert på selve opptreden, så får alt andre rundt bare skje, sier Arredondo om sin aller første MGP-opptreden.

Artikkelen fortsetter under bildet.

I 1995 vant Secret Garden finalen. (FOTO: Foto: Line Møller / VG / SCANPIX)

Hun føler ikke at Løvlands to internasjonale seire er en hemsko for henne når seerne i kveld skal avgjøre hvem som skal videre til finalen. Selv om nervene begynner å melde seg, mener hun at forventningspresset er skjøvet unna foran delfinalen.

— Jeg skal ærlig innrømme at jeg håper jeg kommer rett til finalen og ikke til Sistesjansen. Det holder å oppleve de nervene som begynner å melde seg, bare en gang, smiler hun.

Forventningspress er det heller ikke hos slagerkongen Løvland.

— Jeg føler ikke at jeg taper noe på å være med i Melodi Grand Prix igjen. Jeg driver med så mye annet, så det vil uansett ikke få noen konsekvenser for meg. Samtidig er nettopp det noe av det fine med utviklingen som har vært innenfor MGP siden jeg deltok sist, artister synes ikke det er så farlig å delta lenger. Derfor ser vi en veldig positiv bredde på deltagerne, sier han.

 1. Les også

  MGP-debuterer uten a-ha-pappa ringside

 2. Les også

  Jakter på Grand Prix-svar

 3. Les også

  MGP betaler seg godt

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  MENINGER
  Publisert:

  Det er de største som reiser seg

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5