Kultur

Avlyser Palmesus: – Ikke mulig å gi dere den gigantiske strandfesten dere fortjener og drømmer om

Da er det klart: 2021-utgaven av strandfestivalen Palmesus ryker også som følge av fortsatte smitteverntiltak.

Her fra hittil siste Palmesus i 2019, under DJ Tiëstos opptreden.
  • Aftenposten

Artistlisten omfattet utenlandske headlinere som A$AP Rocky, David Guetta og Armin van Buuren

– Det gjør vondt langt inn i arrangørhjertet, men følelsen av maktesløshet er enda vondere. For vi hadde helt massive planer og ambisjoner for 2021. Opplevelsene skulle stå i kø! Men dessverre har ikke gjenåpningen av landet gått så raskt som vi alle håpet på, og det er bare ikke mulig å gi dere den gigantiske strandfesten dere alle fortjener og drømmer om, heter det i en uttalelse fra Palmesus.

Festivalens daglige leder Leif Fosselie oppfordrer i pressemeldingen til å rette blikket mot 2022, når Palmesus skal arrangeres 1. og 2. juli.

– Forskjellen fra sist er at det faktisk garantert skjer. Og når vi igjen skal danse, le og kline oss gjennom det som utvilsomt blir tidenes comeback, blir det en enorm fest av historiske proporsjoner – en fest som vår generasjon aldri har sett maken til! Og er det noe vi trenger å se frem til nå, så er det nettopp festen og fellesskapet, lyder det fra Fosseli, som også oppfordrer publikum til å beholde 2021-billettene, som vil være automatisk gyldige til 2022-utgaven.

– Det blir nemlig færre billetter tilgjengelig da mange forhåpentligvis vil overføre til neste år, og grunnet etterspørselen vil vi slippe Earlybird-billetter for 2022 allerede 1. juni, lover han.

Palmesus-arrangørene skriver i pressemeldingen at 60.000 gjester var ventet til Bystranda i Kristiansand første helgen i juli i år, der over 80 prosent var forventet å være tilreisende.

«Vi håpet i det lengste»

Også Malakoff-festivalen, som vanligvis finner sted i Nordfjordeid i Sogn og Fjordane, melder at de avlyser.

På Facebook-siden sin skriver rockefestivalen at gjenåpningsplanen ikke gjør det mulig for dem å avholde festival i år.

«Vi håpa i det lengste, men vi må no kaste inn festivalhandkleet», skriver Malakoff.

En rekke festivaler land og strand rundt avlyses i disse dager. I Oslo er de to store - både Øya og Tons of Rock - avlyst allerede. Det samme har Piknik i parken og Over Oslo.

Les mer om

  1. Koronaviruset
  2. Koronaviruset
  3. Festival
  4. Palmesus