Kultur

Dro rett på vennefest

Med rykende fersk finalebillett i Idol, dro Christian Stenseng fra Haslum i natt på heidundrende vennefest i Oslo sentrum. Der ventet 300 elleville fans.

  • Arve Henriksen
    Arve Henriksen
    Journalist

280 000 stemmer ble i går kveld avgitt under den siste av semifinalene i årets Idol-sirkus på TV 2. 19 prosent av disse gikk til Christian Stenseng (22) fra Haslum for hans fremførelse av Maroon 5s "She Will be loved". En god del av dem kom fra et utested i Oslo sentrum. Der var nemlig 300 av Stensengs nærmeste familie og venner samlet til Idolvorspiel.— Jeg tror nok bestemt den gjengen ga sin del av stemmene, ja. Der nede koker det helt garantert. Dette er helt sinnssykt, sa finalisten etter sending i går kveld.Han er ikke videre ukjent med stjernetilværelsen fra før. For noen år tilbake var han med i den norske boybandkopien "C-In-C". De kom så langt som til å spille inn en singel, men fikk aldri gitt den ut. Derimot opptrådte bandet for 5500 mennesker i Oslo Spektrum, under et stort firmaevenement.

Talent på konfirmasjonsleir.

— Jeg begynte å synge i forbindelse med en talentkonkurranse på en konfirmasjonsleir. Deretter stiftet vi dette bandet. Håpet er jo at Idol kanskje kan føre meg et hakk videre, det har gitt meg veldig mye allerede, sier 22-åringen, som til daglig jobber i et eventfirma.Dommerne var i det ekstra kritiske hjørnet i går kveld. Flere måtte tåle å høre at fremførelsen deres var skikkelig dårlig, og at dette ikke holdt mål over hodet.Tone D. Aaberge, 16 år gammel fra Sogndal, kveldens andre finalist, mente derimot at såpass måtte deltagerne tåle når de først hadde meldt seg på Idol. - Mange er blitt slaktet, men det er slik Idol er. Det må de som melder seg på regne med. Personlig har de vært ganske snille med meg, det eneste jeg har fått høre at jeg burde forbedret engelsken min, sier hun lattermildt.Aaberge er den andre finalisten fra Sogndal. Fra før er Eva Weel Skram allerede klar. Det synes Aaberge er en bragd. Hun mottok hele 26 prosent av stemmene i går kveld.- 6000 innbyggere og to finalister i Idol, er ikke det bra da?Etter avstemmingen i går kveld dro hun tilbake til hotellet i Oslo. Her ventet syv venner, samt kjæresten og søsteren. Nå må hun tenke ut hvordan hun skal løse skolegangen. Til daglig er hun elev ved musikklinjen i Sandane, hvor blant annet jazz ofte står på den musikalske skolemenyen.- Det var egentlig så vidt jeg ikke møtte opp på audition, men heldigvis bestemte jeg meg for å reise likevel, sier hun.

To nye finalister.

Førstkommende onsdag vil dommerpanelet plukke ut to ekstra deltagere som begge får være med i Idol-sirkuset. Disse kommer i tillegg til de ti som allerede er klare.- Vi har vel en viss formening om hvem de to er, men det vil jeg ikke si noe om. Vi skal settes oss ned nå etter sendingen for å tenke. Hvem det får seerne vite først onsdag, sier juryformann Tone-Lise Skagefoss.

Les også

Lang ferd mot Idol-finalen

Christian Stenseng og Tone D. Aaberge ble henholdsvis den niende og tiende finalisten til årets Idol. Begge dro rett på fest etter at finalebillettene var klare.
Onsdag skal dommerne bestemme hvem som blir de to siste i Idol-finalen.

Les mer om

  1. Musikk