Kultur

Frykter nye rapoppgjør

Et nytt mord rystet det amerikanske rapmiljøet i helgen. Lørdag kveld ble musikkpromotor Kenneth Walker skutt ned og drept idet han skulle sette seg i bilen i Bronx.

Nyhetsbrev Vil du ha film- og serietips rett i innboksen?

Sammenheng? Dette skjedde kun dager etter at Run DMC-medlemmet Jam Master Jay mistet livet. Politiet undersøker om det kan være en sammenheng mellom drapene.Lørdag kveld ble musikkpromotor Kenneth Walker skutt ned og drept idet han skulle sette seg i bilen, som sto parkert i bydelen Bronx i New York. Foreløpig er det helt uvisst om mordet har noen sammenheng med henrettelsen av Jam Master Jay i Queens onsdag, men politiet undersøker mulighetene for en konspirasjon i miljøet, skriver New York Post.Ingen er foreløpig pågrepet for noen av mordene, men en uidentifisert person skal avhøres om sitt forhold til Jam Master Jay, som egentlig het Jason Mizell.Rapperen var kjent som en sympatisk fyr som ikke hadde for vane å komme på kant med noen, men han lå i strid med denne personen over en tiårsperiode. Run DMC-medlemmet hadde også betydelig gjeld til mange personer, samt til myndighetene.Flere rapartister samlet seg i helgen for å snakke om drapene, inkludert Chuck D. fra Public Enemy. Venner av Jam Master Jay samler inn penger til en belønning for tips som fører til at drapsmannen blir pågrepet.(Origo)

Les også

    Klassisk

    Nyhetsbrev Annenhver uke deler Maren Ørstavik anmeldelser, tips og nyheter fra den klassiske musikkens verden, både i inn- og utland.

    Les mer om

    1. Musikk