Kultur

Morten Tyldum varsler nytt norsk filmprosjekt

Åtte ganger Oscar-nominerte Morten Tyldum ligger ikke på latsiden før søndagens store prisutdeling.

Morten Tyldum kan vinne Oscar natt til mandag. Her fra Hollywood Film Awards i november. DANNY MOLOSHOK

 • Øystein Aldridge

Morten Tyldum og hans eget produksjonsselskap Norse Code er i forhandlinger om et norsk bokmanus som de ønsker å lage film av. Hvilket manus det er snakk om, er foreløpig hemmelig, melder NRK.

— Vi har et prosjekt som vi kanskje går offentlig ut med veldig snart, sier Tyldum til NRK.

Tyldum og produksjonsselskapet har lest flere norske manus som de er interessert i å utvikle. Et av dem er veldig reelt å ta videre.

- Det vil bli et samarbeid mellom internasjonale og norske skuespillere. Vi er nå i forhandling om å få de rette opsjonene, så det er veldig spennende, sier Tyldum.

Samtidig er han i samtaler om å regissere science fiction-storfilmen Passengers med Jennifer Lawrence og Chris Pratt i hovedrollene.

Morten Tyldum er Google-favoritt

Natt til mandag får vi vite om Tyldums film The Imitation Game vinner noen av Oscar-kategoriene den er nominert i: Beste film, regi, mannlige hovedrolle, kvinnelige birolle, tilrettelagte manus, originalmusikk, filmredigering og produksjonsdesign.

Oscar-tid er den reneste festaften for bookmakere og spåmenn. Google melder at The Imitation Game er favoritten til å vinne prisen for beste film, hvis man skal dømme etter antall søk.

Den er søkt mer enn dobbelt så ofte som neste film på listen, Boyhood , og mer enn tre ganger så mange ganger som Birdman på verdensbasis, ifølge NTB.

Filmweb mener Boyhood blir beste film og at dens regissør Richard Linklater får regiprisen. I The Telegraphs gjennomgang er The Birdman flere bookmakeres beste film, foran Boyhood og Tyldums film.

Les også:

Relevante artikler

 1. KULTUR

  Filmprodusent Janne Tyldum er gått bort

 2. KULTUR

  Filmkritiker om Oscar-utdelingen: – Det er fremdeles latterlig dårlig mangfold i nominasjonene

 3. A-MAGASINET

  Etter åtte år i L.A. flytter stjerneregissør Morten Tyldum hjem. Slutten ble vond.

 4. KULTUR

  Alt du må vite om nattens Oscar-utdeling

 5. KULTUR

  Kristoffer Joner har rolle i «Mission: Impossible 6»

 6. KULTUR

  Film fra Sør-Kora vant Gullpalmen i Cannes