Kultur

«Tøsa på Tåsen»

Vorspiel-atmosfære, helt på grensen til pute-TV.

Muntre gjester i kveldens program i Tåsen Hageby: Fra v. Ole Robert Reitan, Hans-Wilhelm Steinfeld, Solveig Kloppen og Ingrid Gjessing Linhave. FOTO: AGNETE BRUN

 • Torstein Hvattum
  Kommentator

**TV underholdning

En kveld med Kloppen

TV2

Produsert av Monster

Mandager kl. 20.00

Karakter: 3**

Jeg har sans for sympatiske Solveig Kloppen. Hun har glimt i øyet, er passe rappkjeftet — og behersker vanligvis timingen i smårølpete TV-konsepter. Her er programideen basert på en særdeles løs snipp, småfrekke meldinger og private betroelser ved kjøkkenbenken. Det flimrer mange av denne typen underholdningsprogrammer over skjermen om dagen.

Gjestene koker

En kveld med Kloppen har sine kostelige øyeblikk, men selv ikke den erfarne, gjestfrie vertinnen i Tåsen Hageby makter å heve programserien til å bli noe særlig annet enn en munnrapp variant av TVNorges 4-stjerners middag, eller for den saks skyld Klovn til kaffen, ogsåpåTVNorge . Solveig Kloppens rolle er vertinnen som elsker en fest, men mangler peiling på matlaging. Derfor blir det gjestenes ansvar å ordne opp på kjøkkenet.

Opplegget er med andre ord velprøvd. Et lavterskeltilbud til TV-seere som liker å se kjendiser lage egne favorittretter og høre dem snakke om livet, kjærligheten og sånn ... Matlagingen er et påskudd til en fest som bare unntaksvis fortjener offentlig oppmerksomhet.

I kveldens program har Solveig Kloppen invitert Ingrid Gjessing Linhave, Ole Robert Reitan («jøss, han er jo en helt normal mann») og Hans-Wilhelm Steinfeld til bords. Før gjester og vertinne kommer så langt, har vi observert dem i forberedelsene på kjøkkenet, med eller uten forkle, med eller uten musserende godsaker i glasset.

Det skjæres, hakkes og brases i en lun atmosfære. Gjessing Linhave tilbereder ostesmørbrød, Steinfeld varter opp med ukrainsk Borsj mens REMA1000-sjef Reitan går for «Tilslørte bondepiker».

Programhybrid

Det flørtes, betros, deklameres og synges uten at vi egentlig blir veldig mye bedre kjent med noen av gjestene, ei heller skikkelig innviet i amatørkokkenes hemmelige kokeknep. Derfor fremstår En kveld med Kloppen somen programhybrid, et selskap vi fort kan miste interessen av å sitte på utsiden av.

Likevel, vertinnen som i program to trives utmerket med karakteristikken «Tøsa på Tåsen», har samlet en fargerik gjeng kjente nordmenn i hjemmet sitt. Det blir småmuntert underveis.

I tur og orden ankommer de med plastposer og med tydelige forventninger til et dannet rølpeparty: Kjetil Jansrud, Silya Nymoen, Truls Svendsen, Cecilie Skog, Erik Thorstvedt, Pia Tjelta og Eivind Hellstrøm. For å nevne noen.

Anmeldelsen er basert på de to første programmene.

Relevante artikler

 1. KULTUR

  «Little Women» på NRK i julen

 2. SJAKK

  Slik blir sjakk-VM på NRK og VGTV

 3. A-MAGASINET

  Først døde moren. En måned senere tok søsteren livet sitt. Solveig Kloppen forsøkte å bedøve smerten med å jobbe.

 4. VERDEN

  Norske kongelige på plass for å feire prins Charles

 5. NORGE

  TV-aksjonen har fått inn 220 millioner kroner

 6. A-MAGASINET

  Hun avslørte mektige menns omgang med unge servitører bak lukkede dører. Det hun fikk se, sjokkerte Storbritannia.