Kultur

Star Wars 7 kommer i 2015

Disney-konsernet blar opp 23 milliarder norske kroner for filmstudioet bak Star Wars.

Harrison Ford, Carrie Fisher, and Mark Hamill i rollene som Han Solo, prinsesse Leia og Luke Skywalker i den første Star Wars-filmen fra 1977. Foto: Anonymous/Ap

 • Ntb
 • Jørgen Svarstad

«Star Wars 7» vil komme i 2015, sier Disney ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Dette innebærer at Disney har kjøpt rettighetene til Star Wars. Prislappen for rettighetene, inkludert selskapet Lucasfilm, er svimlende 4,05 milliarder dollar, eller 23,3 milliarder norske kroner.

Disney vil betale om lag halvparten i kontanter og utstede om lag40 millioner aksjer for overtakelsen av filmselskapet Lucasfilm, som blant annet er kjent for deberømte Star Wars-filmene.

Studioet står også bak Indiana Jones-universet, så også dette overtar Disney, selv om et annet selskap foreløpig sitter på rettighetene til å lage filmer basert på det. Lucasfilm og Disney har tidligere samarbeidet tett ved flere anledninger, blant annet om å lage attraksjoner i flere av Disney world-parkene.

Planlegger flere filmer

-Star Wars/Disney-nyheten stammer fra en pressemelding distribuert av BusinessWire, for de som lurer på om dette er en spøk, skriver Reuters i en ny oppdatering.

Filmen «Star Wars 7» vil bli den første av en rekke StarWars-filmer som Disney planlegger.

— Lucasfilm avspeiler den usedvanlige lidenskapen, visjonen ogfortellerkunsten til dens grunnlegger George Lucas, sa Disneys toppsjef RobertIger etter at kjøpet ble kunngjort.

Selger livsverket

Det var Star Wars-regissøren George Lucas som selv startet Lucasfilm.

— Jeg har alltid trodd at Star Wars kunne overleve meg, og jegmente det var viktig å sørge for overgangen mens jeg levde, sier Lucas nå.

— Jeg er sikker på at når Lucasfilm nå skal ledes av KathleenKennedy og får et nytt hjem i Disneys organisasjon, så vil Star Wars fortsetteå leve og blomstre i mange kommende generasjoner, fremholdt Lucas videre undertirsdagens kunngjøring.

Disneys oppkjøp inkluderer alt Lucasfilm har i porteføljen, inkludert virksomhetene som gjennom flere tiår har levert banebrytende spesialeffekter.

Relevante artikler

 1. KULTUR

  Disney fullfører Fox-oppkjøp

 2. KULTUR

  Den nye Star Wars-filmen håvet inn penger i åpningshelgen

 3. KULTUR

  Disney legger 580 milliarder på bordet og vinner budkrigen om Fox. Da kan du få mye nytt å se.

 4. KULTUR

  Disney-sjefen går av etter 15 år

 5. KULTUR

  Pangstart for Star Wars, tross lunkne kritikker

 6. KULTUR

  Disney flytter frem Europa-lansering av ny strømmetjeneste