Kultur

Nå topper Judy Collins og Jonas Fjeld Billboards bluegrassliste

Det er historisk når Judy Collins og Jonas Fjeld i samlet tropp går til topps på bluegrasslisten til Billboard.

Judy Collins og Jonas Fjeld er nå å høre på plate sammen – og i februar også på norske scener. Nå topper de Billboards liste over bluegrassalbum. Foto: Joe Giblin / AP / Gitte Johannessen / NTB

 • NTB

Jonas Fjeld og hans unge, gamle venner i Chatham County Line møtte Judy Collins i en kirke gjort om til studio i North Carolina for å spille inn «Winter Stories». Snart kommer hele gjengen for å spille i Norge. Foto: Handout

Denne platen, «Winter Stories», topper nå bluegrass-albumlisten til amerikanske Billboard. Tittellåten er skrevet av Jonas Fjeld. Foto: Handout

Ikke bare er det en norsk artistveteran som gjør noe så sjeldent som å toppe albumlisten til USAs egen, tradisjonelle sjanger med det felles albumet «Winter Stories»:

Det er også første gang at Judy Collins inntar en førsteplass på noen som helst Billboard -liste uansett sjanger, til tross for at hun nærmest er en levende legende som artist og låtskriver.

– Hurra, lyder det rett og slett fra Jonas Fjeld i sosiale medier om topplasseringen, som NRK først omtalte.

Det er 55 år siden Collins (80) entret sin første Billboard-liste, men det måtte et samarbeid med en nordmann til for å gå hele veien opp. Til NTB karakteriserte Judy Collins samarbeidet med Jonas Fjeld som "sensasjonelt".

– Jeg visste dette var en god idé, men ikke at den var så god! sier hun om det nye, norsk-amerikanske samarbeidet – som også inkluderer Fjelds yngre, amerikanske venner i Chatham County Line, og som han har laget to plater med tidligere.

– Dette kunne gjerne skjedd 40 år tidligere, sa Jonas Fjeld (67), som har vært fan av Collins siden 70-tallet, til NTB.

«Winter Stories»-partnerne er akkurat ferdig med en amerikansk konsertturné som fikk strålende mottagelse. I februar er det duket for et knippe konserter i Norge, blant annet i Operaen. Allerede er det satt opp ekstraforestillinger i Drammens Teater.

 1. Les også

  Stort intervju med Collins % Fjeld: Først tok de Manhattan, snart tar de Oslo

Les mer om

 1. Billboard
 2. Musikk

Relevante artikler

 1. KULTUR

  Først tok de Manhattan, snart tar de Oslo

 2. KULTUR

  Hør visesangerveteranen Jonas Fjeld live her

 3. KOMMENTAR

  Kommentar: Låtene som Charli D’Amelio velger å danse, blir nesten garantert store hits

 4. KULTUR

  Ny Kygo-suksess i Storbritannia

 5. KULTUR

  Billie Eilish er den mest strømmede artisten i Norge i år

 6. KULTUR

  Historisk Oscar-natt for sørkoreansk film, tok de gjeveste prisene