Kultur

Fortsatt ingen løsning i TV-striden

Forhandlingene mellom Canal Digital og Discovery Networks om å distribuere TV-signalene, pågår fremdeles. Partene er foreløpig meget ordknappe.

Slik ser TV-skjermen ut om du prøver å gå inn på TV Norge eller 12 andre TV-kanaler som eies av Discovery via Canal Digital. Den fastlåste striden mellom partene kan vare i lang tid.
  • Ntb

— Vi kommenterer ikke mer om forhandlingene nå. Vi jobber for å få en avtale, det er ikke noe mer vi ønsker enn at våre kunder skal få opprettholdt sitt TV-tilbud. Vi kommer tilbake til dette når vi har noe å melde, sier informasjonsdirektør i Telenor og Canal Digital, Tormod Sandstø, til NTB torsdag ettermiddag.

- Det er ikke noe nytt, sier Espen Skoland, kommunikasjonsdirektør i Discovery Networks.

Discovery og Telenor-eide Canal Digital er uenige om hvor stort vederlag sistnevnte skal betale for å formidle TV Norge-kanalene. TVNorge og tolv andre Discovery-kanaler gikk i svart for Canal Digital-abonnenter natt til mandag.

Mandag oppsto det full ordkrig mellom partene om hva som er grunnen til kanalene for tiden ikke er tilgjengelige.

300 millioner kroner

Discovery Networks la onsdag frem et nytt tilbud til løsning, men ingen av partene har ønsket å kommentere hva dette innebærer.

Ifølge Dagens Næringsliv skal det opprinnelige prisforlangende fra Discovery utgjøre en prisøkning på nærmere 300 millioner kroner i løpet av fem år.

Konflikten har nå også ført til engasjement i Stortinget. Arbeiderpartiets mediepolitiske talsperson Arild Grande har sendt et skriftlig spørsmål til forbrukerminister Solveig Horne (Frp) der han uttrykker bekymring for norske forbrukeres rettigheter i det norske TV-markedet i kjølvannet av konflikten.

  • Aftenposten-journalist Per Kristian Bjørkeng mener konflikten er en pinlig krise for TVNorge

Vil ha mer fleksible løsninger

Grande ber regjeringen om å vurdere tiltak som legger til rette for mer fleksible kjøpsmuligheter for kundene.

Det var ved midnatt natt til mandag at kanalpakken til Discovery for kabel- og satellittkunder forsvant hos Canal Digital og hos Viasat, fordi partene ikke klarte å bli enige om en ny avtale for kanalpakken som omfatter TVNorge, Eurosport, Max og ti andre Discovery-kanaler.

Mer om konflikten mellom Discovery og Telenor: