Kultur

JK Rowling skriver på sin første barnebok etter Harry Potter

JK Rowling har solgt mer enn 450 millioner eksemplarer av Harry Potter-bøkene. Nå er hun i gang med en ny bok for barn.
  • Vibeke Buan
  • Jeg har skrevet en del av en barnebok som jeg virkelig liker.

Forfatteren har ikke ligget på latsiden etter verdenssuksessen med fantasibøkene om den unge, foreldreløse trollmannen. Hun er aktuell med «Harry Potter and the Cursed Child», som vil bli satt opp ved det tradisjonsrike Palace Theatre i Londons West End fra neste sommer. I tillegg har hun lansert sin tredje krimroman, under psevdonymet Robert Galbraith.

Nå har fansen hennes fått nok en nyhet å glede seg over:

I et intervju på BBCs Radio 2 Book Club røper Rowling at hun nå skriver på en barnebok igjen — den første etter Harry Potter-sagaen. Og denne gangen skriver hun under eget navn.

Midtlivskrise

— Jeg kommer ikke til å gi en dato, for det er travelt nok som det er. Men jeg vil definitivt skrive flere romaner som JK Rowling. Jeg har så mange ideer, sier forfatteren, og fortsetter:

- Jeg har skreveten del av en barnebok som jeg virkelig liker, så jeg skal definitivt fullføre dette. Det vil bli en ny barnebok.

Rowling sier ikke noe om hvorvidt dette blir en fortsettelse av Harry Potter-serien. Hennes agent understreker overfor The Booksellerat det ikke foreligger noen publiseringsplaner nå.

JK Rowling har solgt mer enn 450 millioner eksemplarer av Harry Potter-bøkene.

I radioprogrammet forteller hun også at hun har ideer til nye bøker for voksne. På spørsmålet om hvor mange historier hun har i hodet nå, svarer hun:

— Mange... Noen ganger bekymrer jeg meg for at jeg kommer til å dø før jeg får skrevet dem alle. Det er min midtlivskrise!

Utsolgt på få timer

Rowling var egentlig gjest hos BBC for å promotere den kommende romanen «Career of Evil», som er den nyeste boken i serien om privatdetektiven Cormoran Strike. Boken kom ut i Storbritannia i oktober og slippes i USA i disse dager.

Hun røpet også mer om teateroppsetningen «Harry Potter and the Cursed Child», som beskrives som den åttende Harry Potter-historien. Ifølge BBC vil hun fortelle «den ufortalte delen» av Harrys historie, også om hans myrdede foreldres liv. Forestillingen er basert på en originalhistorie fra J.K. Rowling, og Jack Thorne og regissør John Tiffany har medvirket på manussiden.

Det tok bare noen få timer å selge ut billette ne til de første fire månedene med oppsetninger da disse ble lagt ut i oktober.

I tillegg jobber Harry Potter-skaperen med tre nye trollmannsfilmer. Disse ventes å ha premiere i 2016, 2018 og 2020, ifølge filmselskapet Warner Bros og nyhetsbyrået AFP.

Harry Potter-fan? Da bør du også lese disse sakene:

Flere filmer på trappene:

Les også

Tre nye trollmannsfilmer fra Rowling

Lyst til å følge i Harry Potters fotspor?

Les også

Her er den virkelige Diagonalmenningen fra «Harry Potter»

Kritikerrost krim:

Les også

  1. Harry Potters «mamma» avslørt som krimforfatter

Les mer om

  1. Underholdning
  2. Litteratur
  3. Kultur
  4. Harry Potter