Han skildrer et ungt Oslo-miljø på toppen av behovspyramiden. De har det meste og burde ha det bra. Det har de ikke.

Det starter med pene mennesker i et vakkert Sommer-Oslo. Men stemningen i «Syk pike» snur fort. – Jeg håper vi kan le litt av mørke sider ved oss selv, sier Kristoffer Borgli i samtale med Finn Skårderud.

Regissør Kristoffer Borgli sier han humoren hans først og fremst sparker oppover. – Den store målskiven er en agent som har innsett hvordan hun kan tjene penger på en gruppe mennesker med sykdommer og skavanker, sier han.
  • Finn Skårderud

I «Syk pike» driver Kristoffer Borgli meget avansert samtidsdiagnostikk. Den treffer oss på mange steder samtidig. Filmen er rik, stemningsfull og vakker. Frekk, original og ubehagelig. Kompleks, men samtidig lett tilgjengelig. Fortellermessig elegant ved at den sømløst beveger seg mellom hverdag, drøm og fantasi. Ikke minst er den svært underholdende.

– Jeg er drevet av humor og folks dårlige oppførsel. Når jeg skriver og regisserer, drar jeg det alltid mot noe komisk. Filmen «Syk pike» er en tragikomedie hvor jeg håper vi kan le litt av mørke sider ved oss selv, sier Borgli.

Les hele saken med abonnement