Kultur

Vanskelig å finne Jackson-jury

Den store hodepinen for dommeren i rettssaken mot popkongen Michael Jackson er å velge en jury som klarer å være nøytral.

 • >
 • >kristin Nilsen <br
 • Aftenpostens Korrespondent<br

Da Michael Jackson i går ankom rettssalen i Santa Maria var han kledd i sort, til stor sorg for alle dem som trodde han ville demonstrere sin uskyld ved å være hvittkledd til siste dag. Fansen utenfor hadde skrumpet kraftig inn, bare et femtitalls holdt fortsatt ut. Når dagen i dag er omme, har til sammen 750 potensielle jurymedlemmer vandret gjennom rettssalen i Santa Maria i de tre dagene som er gått siden utuktssaken mot Michael Jackson startet.

20 igjen.

Når hele den lange utvelgelsesprosessen er over om tre ukers tid, vil dommer Rodney Melville sitte igjen med 20 utvalgte; 12 jurymedlemmer og åtte reserver, alle nøye gransket og forhåpentlig i stand til å felle en rettferdig dom. Det er ikke bare-bare i en sak der berømmelsesfaktoren er så høy som hos Michael Jackson. Oppgaven er å finne personer som ikke lar seg blende av stjerneglitteret rundt en tiltalt som er mer kjent i verden enn Paven.

Ulike interesser.

Begge sider i saken, aktoratet og forsvarerne vil være på utkikk etter personer med forskjellige kvaliteter og sørge for å gjøre alt for å bli kvitt folk som de mener kan ødelegge for dem.Statsadvokat Tom Sneddon vil være opptatt av å få inn folk i juryen som lever i stabile forhold, og er kjent som gode foreldre med tro på tradisjonell barneoppdragelse. Michael Jacksons forsvarerteam vil være på utkikk etter folk med et mer avslappet forhold både til barneoppdragelse og til personer med en annerledes livsstil, som Jackson.

 1. Les også

  Retten er satt for Jackson

 2. Les også

  Hvitkledd og selvsikker

 3. Les også

  Nå skal juryen velges

 4. Les også

  Michael Jackson tror på frifinnelse

 5. Les også

  "Sirkus Jackson" starter

 6. Les også

  Nederlag for Jackson i forkant av rettssak

&lt;b&gt;Men i går&lt;/b&gt; kom Michael Jackson til retten i sort, ikke uskyldshvitt. Foto: AP

Les mer om

 1. Musikk

Relevante artikler

 1. NORGE

  Disse skal avgjøre Eirik Jensens skjebne

 2. NORGE

  Nekter straffskyld for 17 år gammelt drap – nå starter rettssaken

 3. KULTUR

  Dette er anklagene mot Michael Jackson

 4. KULTUR

  Omstridt Michael Jackson-dokumentar tilfredsstiller ikke NRKs krav, vises likevel

 5. KULTUR

  NRK snur: Fjerner ikke Michael Jackson fra radio likevel

 6. KULTUR

  Anmeldelse av «Leaving Neverland»: Skremmende, men problematisk