Kultur

- Stort tap for musikkverden

Mikkel Storleer Eriksen fra Stargate hadde planer om å jobbe med Michael Jackson på hans neste plate. Nå er han i sjokk etter dødsbudskapet.

- Michael Jackson var grunn til at jeg begynte med musikk, sier den trønderske produsenten Mikkel Storleer Eriksen. FOTO: KIM NYGÅRD
 • Adressa.no
 • Øystein Jorem

Se også:

— Jeg er ennå i sjokk over nyheten over Michaels dødsfall. Det er helt uvirkelig og en veldig trist dag personlig for meg, og et stort tap for musikkverden, sier Mikkel Storleer Eriksen til adressa.no.

Michael Jackson døde etter det som mest sannsynlig er et hjerteanfall i natt norsk tid. Han falt sammen i sitt hjem i Los Angeles-bydelen Bel Air. Redningspersonell forsøkte å gjenopplive 50-åringen i tre timer, men på sykehuset UCLA Medical Center ble han erklært død klokken 14.26 lokal tid.

Planla samarbeid

Mikkel Eriksen fra Stargate møtte popkongen til lunsj sammen med manageren og Michaels sønn for snart ett år siden. Her diskuterte de et mulig samarbeid til musikerens neste plate.

— Vi hadde det veldig hyggelig, og vi fikk mulighet til å spørre han om bakgrunnen til noen av hans største låter. Han var godt kjent med vår musikk, og sang noen linjer fra en av Ne-Yo-låtene våre til oss, sier Eriksen til adressa.no.

- Avslappet

Formen til popstjernen var da god, mener Eriksen.

— Han virket i veldig god form da vi møtte han, og han var mye mer avslappet og uhøytidelig jeg hadde forventet, sier han til adressa.no.

Han tviler på at noen vil få samme status som Jackson i musikkverden.

— Han er desidert den største entertaineren og artisten igjennom tidene. Han forandret definisjonen av populærmusikk, og har rørt en hel verden. Han kommer til å stå som «Kongen av Pop» i evig tid, sier Eriksen til adressa.no.

- Påvirket min musikk

Jackson var ikke bare en mulig samarbeidspartner for Eriksen i framtiden, men har også vært en stor inspirasjonskilde til musikkprodusenten personlig.

— Michael Jackson er absolutt en av mine største inspirasjonskilder, og favorittartister. Han er en av grunnene til at jeg i det hele tatt begynte å lage musikk. Han har vært en del av min oppvekst og har påvirket min musikk veldig mye, sier han til adressa.no.

750 millioner plater

Jackson startet sin karriere i familiebandet « The Jackson Five» på slutten av 1960-tallet. I 1972 debuterte han som soloartist. På begynnelsen av 80-tallet startet karrieren for alvor med albumet «Thriller». Etter det ble han kalt The King of Pop og var stadig på toppen av hitlistene. Til sammen har han solgt svimlende 750 millioner plater.

Han har vært gift to ganger, første gang med Elvis Prestlys datter Lisa, og så med sykepleieren Debbie Rowe. Han har tre barn, de yngste sju år.

Skulle på konserten

Eriksen hadde selv planlagt å reise til London for å se Michael Jacksons siste konsert.

— Thriller er mitt favorittalbum gjennom tidene, og "Human Nature" er blant mine favoritter. Vi kommer nå alle til å høre på alle hans låter og virkelig huske hvilket geni han var. Mine tanker går ut til hans familie og nærmeste i dag, sier Eriksen til adressa.no.

Planen var at Michael Jackson skulle gjøre comeback med 50 konserter i London i sommer. Han ble 50 år gammel.

 1. Les også

  Michael Jackson avslutter karrieren

 2. Les også

  Her er Jacksons største solo-hits

 3. Les også

  Tidslinje: Michael Jackson

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  OSLO
  Publisert:

  Han kjøpte biler, dyre klokker og en leilighet i Spania. Nå vil påtalemyndigheten inndra formuen.

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5