Kultur

Kulturdepartementet kaller Film & Kino inn på teppet

Samtidig som Film & Kino kutter drastisk i støtten til norske filmfestivaler og cinematek, har de mange millioner kroner plassert i fond. Nå reagerer Kulturdepartementet.

I 2015 ble festivalstøtten ble redusert med 10,5 millioner kroner og støtten til cinematekene med 3,7 millioner kroner. For to år siden måtte flere cinematek legge ned driften fordi de ikke fikk støtte av Film & Kino.
  • Ntb

Samtidig som Film & Kino har redusert støtten til norske filmfestivaler og cinematek kraftig, har organisasjonen hatt rundt 90 millioner kroner plassert i fond, melder NRK.

Ifølge statskanalen mener Kulturdepartementet at det er grunn til å tro at brorparten av Kinofondet skriver seg fra de statlige avgiftsmidlene som er øremerket til filmfestivaler, cinematek og filmtiltak for unge. Departementet har nå sendt et brev der det ber organisasjonen redegjøre for disponeringen.

Guttorm Petterson tok over jobben som direktør i Film & Kino i november i fjor.

Film & Kino mener på sin side at det er Kulturdepartementet som har sovet i timen. Årsregnskap og årsrapporter er sendt til departementet hvert eneste år.– Departementet har hele tiden vært orientert og med på landsmøtet. Hvis de ikke har fått med seg at det er satt av penger til Kinofondet, så får de svare for det selv, sier Guttorm Petterson. (©NTB)

Les også

  1. Vil tv-dramaets gullalder vare?

  2. - Norsk filmpolitikk helt på vidda