Justin Bieber syk etter flåttbitt

Justin Bieber lider av kronisk kyssesyke og er smittet av den flåttbårne sykdommen Lyme borreliose. Snart lanserer han en dokumentarserie hvor han forteller om sin opplevelse med sykdommene.

Artisten Justin Bieber er diagnostisert med alvorlig kyssesyke og Lyme borreliose.

I et Instagram-innlegg onsdag tar den canadiske artisten et oppgjør med kritikerne, og forteller hvorfor han i det siste har sett litt sliten ut.

– Mens mange mennesker fortsetter å si at «Justin Bieber ser forferdelig ut», «han er på metamfetamin» osv. … mislykkes de i å innse at jeg nylig har fått diagnosen Lyme borreliose, skriver Bieber.

Lyme borreliose er den vanligste sykdommen fra flåttbitt. Mange får ingen eller milde symptomer, men den kan potensielt føre til svært alvorlig sykdom.

25-åringen skriver videre at han også er diagnostisert med kronisk kyssesyke.

– Det påvirker huden min, hjernefunksjonen og helsen min generelt, skriver han.

– Nei, Justin Bieber har sannsynligvis ikke borreliose, skriver fastlege og forsker ved Senter før medisinsk etikk, Henrik Vogt, i en kronikk i Aftenposten. Han understreker at diagnosen «kronisk borreliose» er kontroversiell og at det drives omfattende feildiagnostisering i USA.

På Instagram forteller Bieber at han i løpet av kort tid vil lansere en dokumentarserie på YouTube der han vil forklare mer om sin helsesituasjon.

Dokumentarserien er delt i ti og vil ta for seg hvordan han skaper musikk og hvordan privatlivet hans arter seg. Den kommer til å slippes 27. januar, ifølge tidligere opplysninger på videoplattformen.

– Dere kan få vite alt om hva jeg har bekjempet og overvunnet. Det har vært et par røffe år. Men jeg får riktig behandling som vil hjelpe med å behandle denne, inntil nå, uhelbredelige sykdommen, og jeg vil komme tilbake sterkere enn noen gang, lover Bieber.