Kultur

Zuckerberg: Sosiale medier bør ikke være sannhetens voktere

Facebook-sjef Mark Zuckerberg sier store sosiale medier-selskaper ikke bør opptre som portvoktere for det politiske ordskiftet på nett.

Facebook-sjef Mark Zuckerberg sier store sosiale medier-selskaper ikke bør opptre som portvoktere for det politiske ordskiftet på nett. Foto: Mark Lennihan / AP / NTB scanpix

 • NTB-DPA

Uttalelsen kommer etter at USAs president Donald Trump gjennom en presidentordre truer med å regulere sosiale medier og viser en klar forskjell på selskapene Facebook og Twitter.

Les også

Trump mot Twitter: – Trump er delvis skapt av Twitter. Derfor er dette en kamp.

Det var sistnevntes merking av to Trump-meldinger som villedende som førte til forargelse hos den amerikanske presidenten. Tirsdag tvitret han at stemmegivning per post ville føre til valgfusk. Twitter la til en lenke til fakta som viser det motsatte. Trump svarte torsdag med en egen presidentordre som skal slå ned på det han kaller sosiale mediers sensur.

– Jeg tror ikke Facebook eller andre plattformer på internett generelt bør være sannhetens voktere, sier Zuckerberg i et intervju med kanalen CNBC.

Zuckerberg sier at mens Facebook ikke vil bestemme hva som er sant eller ikke, har selskapet grenser for hvilken informasjon som kan publiseres. Det inkluderer blant annet falske opplysninger om medisin og helse, undertrykking av velgere og svindel.

– Jeg tror generelt at det er viktig å gi rom for mange stemmer som mulig og vise særlig hensyn til det politisk ordskiftet, sier han.

Facebook-sjef Mark Zuckerberg sier store sosiale medier-selskaper ikke bør opptre som portvoktere for det politiske ordskiftet på nett. Foto: Mark Lennihan / AP / NTB scanpix

Les mer om

 1. Sosiale medier
 2. Facebook
 3. Mark Zuckerberg
 4. Donald Trump

Flere artikler

 1. VERDEN
  Publisert:

  Trump kommer med egen presidentordre om sosiale medier

 2. KULTUR
  Publisert:

  Twitterkonto la ut samme meldinger som Trump – ble utestengt etter tre dager

 3. VERDEN
  Publisert:

  Trump har undertegnet presidentordre om sosiale medier

 4. KRONIKK
  Publisert:

  For første gang i historien ble Trump stengt ute fra de største sosiale mediene. Hvorfor nå?

 5. KULTUR
  Publisert:

  Utestengt fra Facebook resten av presidentperioden: – Dramatisk at det skjer med en sittende president

 6. KOMMENTAR
  Publisert:

  Aksepterer han at demokratiet trues så lenge det gjør ham selv enda rikere?