Neverland på billigsalg like før dokumentarfilm kommer på TV

I et nytt forsøk på å få solgt Michael Jacksons enorme eiendom Neverland, har selgerne både byttet navn og kuttet prisen med 600 millioner kroner.

Eiendommen kommer blant annet med en Disney-inspirert togstasjon. Arkivbildet er tatt i 2003, i forbindelse med at politiet ransaket Jacksons hjem etter overgrepsanklager.

Nylig dukket den berømte eiendommen opp på eiendomsmarkedet i California igjen.

Neverland, eller Sycamore Valley Ranch, som eiendommen het da Michael Jackson kjøpte den i 1987, er nå til salgs for 31 millioner dollar, ifølge The Wall Street Journal. Det tilsvarer rundt 265 millioner kroner.

Inngangsporten til Michael Jacksons hjem, hvor han bodde frem til sin død i 2009. Arkivbildet er tatt i 2004.

Da eiendommen var til salgs forrige gang i 2015, var prisantydningen 100 millioner dollar, eller 855 millioner kroner.

Tidspunktet for prisavslaget er neppe tilfeldig – om få dager har dokumentarfilmen Leaving Neverland TV-premiere i USA.

Filmen om Michael Jackson og hans angivelige seksuelle misbruk av to mindreårige gutter, hadde premiere under den amerikanske filmfestivalen Sundance i januar.

«Leaving Neverland» hadde premiere på Sundance-festivalen 24. januar i år.

Det er strømmetjenesten HBO og britiske Channel 4 som står bak dokumentaren, som blir tilgjengelig for TV-seere i USA og Storbritannia 3. og 4. mars.

Det er ikke klart når dokumentaren eventuelt blir tilgjengelig i Norge på grunn av rettighetsspørsmål, opplyser HBO Nordic til Aftenposten.

Filmen har allerede vakt sterke reaksjoner, og HBO er nå saksøkt for brudd på en gammel kontrakt om ikke å uttale seg negativt om Jackson.

Michael Jackson pleide å invitere barn til fornøyelsesparken på den enorme eiendommen.

I årene etter at de første overgrepsanklagene kom i 1993, brukte Michael Jackson store summer på å forsvare seg i retten, skriver Business Insider.

På grunn av et misligholdt lån inngikk Jackson i 2008 en avtale med det private investeringsselskapet Colony Capital som overtok eiendommen for 23 millioner dollar. Selskapet har blant annet gjort omfattende renoveringsarbeid på eiendommen og endret navnet tilbake til Sycamore Valley Ranch.

Den avdøde popstjernens gamle hjem kommer blant annet med en togstasjon, en innsjø og et landområde på omtrent 11 kvadratkilometer. Det er mer enn fem ganger større enn Monaco.

En eventuell kjøper må gjennomgå en omfattende kvalifiseringsprosess, ifølge Wall Street Journal.