Kultur

Gitaristen i Honningbarna slutter

Fredrik Justnes er ferdig i Honningbarna, men er overbevist om at bandet klarer seg uten ham.
  • Karima Furuseth
  • Denne sommerens festivalsesong blir min siste i bandet.

Etter fem år som gitarist i punkbandet Honningbarna, gir Fredrik Justnes seg. Det melder han i dag på bandets offisielle Facebook-side:

«I fem år har Honningbarna ikke bare vært bandet vårt, men også blitt livet vårt. Det er intensivt, altoppslukende og kompromissløst, selvfølgelig — det er det som er Honningbarna. Og det er det som har gjort oss så bra. Tilstedeværelsen krever imidlertid at andre prosjekter og aktiviteter må velges bort eller utsettes, og det er disse jeg nå ønsker å ta fatt på» .

Vemodig

Avgjørelsen som å slutte i bandet ble tatt allerede i fjor.

— Det er klart det er vemodig. Men tanken er såpass gammel at jeg egentlig er godt forsont med det. De andre i bandet har også kjent til det lenge. Avgjørelsen ble tatt vinteren i fjor, så det er ingen brå overgang og ingen dramatikk, sier Justnes til Fædrelandsvennen.

Ifølge Justnes er det arkitektstudiet som kommer til å ta over stafettpinnen.

— Det er det som jeg skriver i innlegget. Jeg har lyst til å bruke tiden min på andre ting, blant annet studier, og så er det sider ved bandtilværelsen som jeg ikke er så tilfreds med, sier han til Fædrelandsvennen.

Lenge leve Honningbarna

Det siste året har Honningbarna, hvis bandmeldemmer også er Edvard Valberg, Lars Emmelthun, Christoffer Trædal og Nils Jørgen Nilsen, spilt på Roskildefestivalen, i Kabul og på Cuba - da samtidig som Bergensbandet Razika.

Det er ikke klart hvem som tar over for Justnes i Honningbarna. Han er imidlertid overbevist om at hans avgang ikke kommer til å forringe bandets aktivitet:

«Lars, Nils, Edvard og Christoffer kommer til å fortsette for full maskin. Tusen takk for nå. Lenge leve Honningbarna!»

Les også

  1. Honningbarna leverer punk uten voksesmerter

  2. Dro til Kabul for å spille inn musikkvideo

- Lenge leve Honningbarna, skriver gitarist Fredrik Justnes i meldingen om at han forlater bandet.