Kultur

TV 2 kan gå i svart for 1 million husstander ved midnatt

TV 2 og Canal Digital fortsetter forhandlingene om prisen på formidling av TV 2s kanaler etter fristens utløp ved midnatt. 

Ved midnatt torsdag kan det bli rødt lys for alle TV 2-kanalene i 1 million hjem. Forhandlingene fortsetter trolig utover kvelden.
  • Sturle Scholz Nærø
  • og NTB

– Vi forhandler fortsatt. Vi kommer til å fortsette å forhandle så lenge det er hensiktsmessig, sier Tormod Sandstø, kommunikasjonsdirektør i Canal Digital, til NTB klokka 00.10 natt til fredag.

TV 2-gruppen og Canal Digital, landets største TV-distributør, er uenige om en ny avtale. Striden står blant annet om prisen for å videreformidle TV 2s ulike kanaler. Forhandlingene har pågått i flere dager.

Hvis ikke partene blir enige ved midnatt torsdag, kan ca. 1 million husstander miste hele TV 2s tilbud. Dermed bortfaller alle TV 2-kanalene for rundt 2 millioner nordmenn.

Mindre enn to uker til fotball-VM

Canal Digitals parabol- og kabel-kunder risikerer svarte TV 2-skjermer fra midnatt, mindre enn to uker før fotball-VM-starter. Senderettighetene fra Russland deler TV 2 med NRK.

Telenor, som står bak Canal Digital, ønsker ikke å kommentere forhandlingene overfor Aftenposten. Ifølge VG dreier den økonomiske uenigheten seg om beløp på mellom 216 og 288 millioner kroner i året.

– Forhandlingene med Telenor fortsetter nå i kveld og målet er selvsagt å komme til enighet, slik at våre seere via Canal Digital ikke mister tilgangen til TV2s kanaler, sier TV2s organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah C. J. Willand til Aftenposten torsdag kveld.

Les også

Nesten tredoblet seertall for TV 2 på nasjonaldagen

Mens TV 2 blant annet ønsker bedre betaling for sin samlede kanalpakke, mener Canal Digital at «TV 2 vil ha stadig mer betalt for innhold som færre ser på».

– Må sikre stor bredde

– Vi har et ansvar overfor våre kunder for å sette sammen et best mulig TV-produkt som har det innholdet kundene vil ha. Vi vil veldig gjerne ha på plass en avtale med TV 2, men vi må sikre et tilbud som spenner over en stor bredde, uttalte kommunikasjonsdirektør Tormod Sandstø til bransjenettstedet Kampanje tidligere i mai.

Torsdag ettermiddag understreker Sandstøl overfor Aftenposten at partene er i dialog – ikke konflikt – og at begge håper på en løsning innen fristen.

– Betaler minst

Ifølge TV 2-ledelsen er «Canal Digital den distributøren som betaler minst for selskapets tilbud», som i tillegg til hovedkanalen TV 2 består av TV 2 Nyhetskanalen, Zebra og TV 2 Humor. I flere uttalelser fra Olav T. Sandnes, sjefredaktør og administrerende redaktør, heter det:

– Telenor vil ha mer innhold og flere rettigheter fra TV 2, samtidig som selskapet vil betale mindre enn i dag, har Sandnes forklart, blant annet på selskapets intranett.

Canal Digital ønsker ikke å kommentere disse uttalelsene.

Rettigheter er en annen del av ettermiddagens – og trolig kveldens – forhandlingsinnspurt: TV 2 ønsker selv å kontrollere hvordan innholdet fra betaltjenesten Sumo blir presentert på Canal Digitals ulike plattformer.

I en tidligere versjon av denne artikkelen sto det at TV 2 ikke ønsket å kommentere forhandlingene overfor Aftenposten. Det stemmer ikke. Aftenposten var ikke i kontakt med TV 2 før saken ble publisert.

Les mer om

  1. TV
  2. TV 2
  3. Canal Digital