- Malala er en engel, en gave fra oven

Steven Tyler og Queen Latifah skrøt av fredsmottagerne under pressekonferansen med årets artister til Nobelkonserten.

Queen Latifah er årets vertinne ogskal lede Nobels Fredspriskonsert 2014.

Hun vil være tilstede på torsdagens pressemøte med blant annet vokalisten i Aerosmith, Steven Tyler. Han var beæret over å bli invitert, og ville også si noen ord om fredsprismottager Malala Yousafzai under pressekonferansen.

— Malala er en engel, en gave fra oven. Hun er en klippe, en maskin. Og noen ganger når du omfavner klippen, kan du kjenne fjellet den kommer fra. I går kjente jeg det.Malala uttrykker seg og snakker som Nelson Mandela. Hun snakket veldig sterkt om verden, og det var en av de sterkeste beskjedene vi har hørt, sier Steven Tyler.

Gitarist i siste liten

For bare en uke siden «kidnappet» Tyler gitarist Nuno Bettencourth til Nobel-konserten, da de møttes i Sør-Afrika. Bettencourt, best kjent fra det amerikanske bandet Extreme, fikk siste ord på pressekonferansen.

— Det er skuffende at veldig mange unge, særlig i USA, ikke får med seg det som skjer her nå. Det viser at det finnes så mye håp, og det er medias ansvar å formidle det.

Blant de andre artistene finner man den svensk-gambiske sangeren Seinabo Sey , gruppen Girls of The World , britiskeLaura Mvula , i ndiske Amjad Ali Khanog danserne Bolly Flex.Bergenske Gabrielle Leithaug opptrer som eneste norske artist.