Asap Rocky settes fri i påvente av dom 14. august

Artisten har sittet fengslet i Stockholm i en måned. Nå har han forlatt Sverige.

Asap Rocky (t.h.), hvis egentlige navn er Rakim Mayers, i bilen etter at tingretten besluttet at han løslates i påvente av dom i voldssaken mot ham i Stockholm.

Asap Rocky har sittet varetektsfengslet i Sverige i flere uker, tiltalt for vold etter en hendelse utenfor en restaurant i Stockholm.

Artisten, hvis egentlige navn er Rakim Mayers, har erkjent at han har slengt en 19-åring i bakken, og sparket og slått ham. Mayers holder fast ved at det dreide seg om selvforsvar.

Aktor har krevd seks måneders fengsel for Rakim Mayers. Forsvareren mener han bør frikjennes.

Fredag kveld kom nyheten om at den amerikanske artisten løslates i påvente av dom. Dommen mot ham vil bli avsagt 14. august.

Rakim Mayers’ forsvarer, Slobodan Jovicic.

Foruten Mayers, er to andre personer også tiltalt for vold mot 19-åringen. Disse to blir også løslatt.

Alle tre har fredag kveld forlatt Sverige. Det bekrefter artistens svenske PR-ansvarlige.

Les også

Asap Rocky tiltalt for vold

Trump tilbød å betale kausjon

Rettsaken mot Asap Rocky har fått stor internasjonal oppmerksomhet.

President Donald Trump har forsøkt å overtale svenske myndigheter til å løslate artisten, blant annet ved å tilby å betale kausjon. Trump har i tillegg henvendt seg direkte til Sveriges statsminister, Stefan Löfven. Löfven har her vært tydelig på at han utelukker forhandlinger med Trump om Rakim Mayers og hans fengsling.

Trump var raskt ute på Twitter da nyheten om Mayers løslatelse kom:

Også artisten selv har tatt til sosiale medier for å uttale seg, etter å ha blitt løslatt fra varetektsfengsling.

På sin Instagram-konto takker Rakim Mayers for støtten han har mottatt globalt. Han beskriver opplevelsen hans i Sverige som «krevende», og takker dessuten svensk tingrett for å ha latt ham og hans to medtiltalte slippe fri.

Mayers skriver at de tre nå reiser hjem til sine venner og familie.

THANK YOU FROM THE BOTTOM OF MY HEART TO ALL OF MY FANS, FRIENDS AND ANYONE ACROSS THE GLOBE WHO SUPPORTED ME DURING THESE LAST FEW WEEKS I CANT BEGIN TO DESCRIBE HOW GRATEFUL I AM FOR ALL OF YOU THIS HAS BEEN A VERY DIFFICULT AND HUMBLING EXPERIENCE I WANT TO THANK THE COURT FOR ALLOWING ME BLADI AND THOTO TO RETURN TO OUR FAMILY AND FRIENDS THANKS AGAIN FOR ALL OF THE LOVE AND SUPPORT

Spesialutsending i retten

Det ble satt av tre dager til rettsaken denne uken. Trump sendte da en spesialutsending til Stockholm, for å være med i retten:

– Presidenten ba meg komme hit og støtte disse amerikanske borgerne, og vi jobber for å få dem tilbake så raskt som mulig, sa Robert C. O’Brien til nyhetsbyrået AFP første dag i rettssaken.

Les også: