Kultur

Kan velte norsk MGP-håp

Her er den norske kvinnen som kan stikke kjepper i hjulene for Norges håp om en finaleseier i Melodi Grand Prix. Hanne Sørvaag har nemlig skrevet den tyske finalelåten.

I går landet Hanne Sørvaag i Beograd. I morgen kan låten hennes vinne finalen i Melodi Grand Prix for Tyskland. Foto: BEGGE ARVE HENRIKSEN

 • Arve Henriksen
  Arve Henriksen
  Journalist

I går ettermiddag landet den Stockholm-bosatte stavangerjenta Hanne Sørvaag i finalebyen Beograd, klar til å følge den tyske jentegruppen No Angels frem til morgendagens finale. Den norske 28-åringen, som også er kjent under sitt tidligere artistnavn Paris, har nemlig skrevet låten Disappear — som skal konkurrere med Hold on be Strong og Maria Haukaas Storeng. Låten har hun skrevet sammen med Remee og Thomas Troelsen. - Det er ganske spesielt å være her, har tross alt aldri deltatt i Grand Prix før. Samtidig har jeg vært så lenge i denne bransjen at jeg forsøker ikke å ha så store forventninger til hva som skal skje. Det er lett å bli forespeilet mange grønne skoger, med dertil mange skuffelser, sier hun nøkternt. Hun har de siste årene gjort låtskriverarbeidet til et levebrød, og det med stor suksess. Hun har blant annet skrevet låten «My Destiny», som ble fremført og gitt ut av den amerikanske idoldeltakeren Katharine McPheei. Den nådde andreplass på den amerikanske billboardlisten. Les også:

Les også

Maria har taleforbud

Les også:

Les også

Nordisk oppgjør i MGP-finalen

50/50

Sørvaag er i dag en del av Universal Publishings' stall som låtskriver, og har levert låter til artist som Cher, N'Sync, Backstreet Boys, Tina Turner og Kylie Minogue. I morgen kveld skal hun konkurrere med sin egne landsmenn, og sin tidligere skolevenninne fra Baardarakademiet, Maria Haukaas Storeng. — Vi gikk på akademiet sammen, og jeg unner virkelig Maria det hun nå opplever. Hun fortjener virkelig å vinne, hun synger helt suverent, sier Sørvaag. En eventuell norsk seier betyr at hennes egen låt går glipp av en gyllen mulighet til få ekstra hjelp til Europa-lansering. - Jeg synes jo også at min låt er fantastisk, så du kan si at jeg er litt delt på midten, sier Sørvaag.

- Helt vilt

De andre finalelåtene har hun ennå ikke rukket å høre på. Likevel har hun før hun reiste til Beograd merket at Grand Prix-feberen herjer. - I Sverige er det jo helt vilt, men det har også vært en del annen presse som har skrevet litt om vår låt. Her nede bli det bare å observere litt, jeg har liksom gjort min del av jobben. Nå bli det opp til de fire jentene i No Angels, men det blir også en del å gjøre her nede gjennom Universal for meg, sier hun. Melodi Grand Prix er likevel en låtskriverkonkurranse, og skulle Tyskland vinne, noe bookmakerne ikke har spesielt stor tro på, blir hun å se på scenen for å hente trofeet. - Jeg visste faktisk ikke at komponisten skal være med på scenen, men det hadde jo vært gøy, da. Vinner vi, regner jeg at det kanskje vil ta av litt. Det er jo en kjekk ting å ha på CV-en, samtidig som det sikkert også er økonomisk gunstig. Den har jo solgt bra allerede, innrømmer hun

Foto: Arve Henriksen

Les mer om

 1. Musikk

Relevante artikler

 1. KULTUR
  Publisert:

  Vant 7500 kroner på seg selv

 2. KULTUR
  Publisert:

  Andre delfinale i MGP: Rein Alexander knuser alle med sin stemme

 3. KULTUR
  Publisert:

  «Rått portrett, moralsk dilemma og ekte julestemning»

 4. KULTUR
  Publisert:

  JOWST: Halvveis mot Eurovisionseier

 5. KULTUR
  Publisert:

  MGP-finalist Rein Alexander: - Endelig tør jeg ta tak i ting som jeg har liggende dypt inni meg

 6. KULTUR
  Publisert:

  Melodi Grand Prix: Raylee til finalen i MGP