Kultur

Kraftig økning for snille dataspill

Små spill med venner har blitt storindustri – mye takket være Facebook.

  • Forf>
  • <forf>espen A. Eik<

Nettbaserte spill har lenge vært populært. Ikke overraskende viser det seg nå at mange setter stor pris på å kunne spille mot venner de allerede kjenner, og ikke bare fremmede.

På Facebook spilles det allerede 2 milliarder minutter i måneden. I et større intervju i The Guardian snakker Kristian Segerstrale på vegne av spillprodusenten Playfish, som etter bare ett års drift har 25 millioner registrerte brukere, og har 4 spill inne på topp 10-listen på Facebook.

Flere av spillene deres handler ikke nødvendigvis om å konkurrere, men heller om å dyrke gode forhold. Pet Society, for eksempel, går ut på å dekorere hjemmet, besøke venner og, eh, kysse dem.

–Konkurranser er fint, men å skape sosiale møtesteder – hvor man ikke konkurrerer om hvem som er best, men utvikler følelsesmessige bånd – det er mye mer komplekst. Det handler om status og følelser. For første gang kan spill være steder der venner henger ut sammen, sier Segerstrale til The Guardian.

Gareth Davis fra Facebook mener den nye formen for spill kan gjøre det samme for nettspill som Nintendo i sin tid gjorde for konsollspillingen, det vil si gjøre det utbredt blant et publikum som før ikke har hatt store erfaringen med denne typen spill.

–Spill begynte som en sosial aktivitet, en form for lek, forbindelse og deling. Nå har vi kommet tilbake til dette utgangspunktet, sier Davis.

Les også

  1. Ikke bare for nerder

  2. Voksne barn leker mest

  3. - Det samme i Norge

Les mer om

  1. Spill