Kultur

Blant rusavhengige og suicidale i Oslo-natten fant filmskaper Petter Aaberg hjelp: – Vi ville filme folk i samme situasjon som meg

Hvis vi ikke snakker om selvmord, kan det øke skammen. Det sier Petter Aaberg som sammen med kameraten Sverre Kvamme har laget dokumentarfilm om unge som sliter.

De to kameratene Sverre Kvamme (t.v.) og Petter Aaberg brukte fire å før filmen «Nattebarn» nå er klar for kinovisning. Flere hundre tusen har allerede sett scener fra filmen som er lagt ut på Tiktok. – Jeg er overveldet over responsen, sier Aaberg.
  • Kaja Korsvold
    Journalist

En natt i 2017 henter Sverre Kvamme sin beste venn Petter Aaberg på legevakten i Svolvær. Aaberg hadde planlagt å ta livet av seg. I siste øyeblikk blir han stoppet av politiet som er blitt varslet. Aaberg og Kvamme er begge elever på filmskolen i Kabelvåg.

Denne natten har Aaberg drukket seg full og hatt sex med en mann. Han skammer seg over å være bifil. Og han har akkurat gått på et stort nederlag. Filmen han har laget om mobbing i en barneskoleklasse, kan av personvernhensyn ikke bli vist.

Les hele saken med abonnement