Ni uker satt av til straffesak mot voldtektstiltalt kulturprofil

Straffesaken mot en 49 år gammel mann som har hatt ledende stillinger i en festival og i mediebransjen, starter i januar 2020. Han er tiltalt for ni voldtekter.

Den voldtektstiltalte 49-åringen har blitt omtalt som kulturprofil og kulturtopp. Han har siden 1990-tallet hatt flere ledende stillinger i mediebransjen og kulturlivet. I januar må han møte i Oslo tingrett. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

I tillegg er mannen tiltalt for seksuell omgang med en jente på under 16 år og bruk av MDMA.

49-åringen nekter straffskyld. Rettssaken starter i Oslo tingrett 21. januar 2020 og skal vare til 20. mars.

Tiltalen som ble kjent i april, omfatter til sammen ni voldtekter. Ifølge tiltalen har han enten hatt samleie eller utført seksuelle handlinger med kvinnene som var ute av stand til å motsette seg dette fordi de var beruset eller sov. Handlingene skal ha skjedd mellom 2005 og 2014 i mannens leilighet i Oslo, på forskjellige hoteller eller festivalen der han jobbet.

Opprinnelig siktet for 13 voldtekter

Ifølge Nettavisen ble mannen opprinnelig siktet i desember 2018 for voldtekt av 13 kvinner. Han har også tidligere anmeldt åtte kvinner for falsk eller uriktig forklaring.

49-åringen er blitt omtalt som kulturprofil og kulturtopp. Han har siden 1990-tallet hatt flere ledende stillinger i mediebransjen og kulturlivet.