Kultur

Secret Garden bare for fiffen i Shanghai

Secret Garden er Norges mest populære band i Kina, men da de lørdag holdt konsert på verdensutstillingen Expo 2010 i Shanghai med Zhejiang symfoniorkester var det kun spesialinviterte VIP’er som fikk oppleve dem.

Norsk-irske Secret Garden blir titulert som "Norges mest populære band i Kina" og skapte voldsomt liv med sin konsert på hovedscenen på Expo 2010 i Shanghai i dag. FOTO: PHILIP LOTE.
  • Jan Gunnar Furuly
    Journalist

Ifølge pressesjef Kristin Welle-Strand ved den norske Expo-paviljonen fryktet myndighetene i Shanghai på forhånd stort påtrykk fra publikum til konsertområdet på verdensutstillingens hovedscene, på grunn av Secret Gardens omfattende popularitet i Kina.

Kun for inviterte.

Derfor ble det bestemt fra myndighetenes side at kun inviterte kunne gå på konserten. Til tross for dette ble den norske paviljongen helt til siste minutt oppringt av folk som ønsket billetter, opplyser hun.

Noen hadde også vunnet billetter i konkurranser på radio og på internett.

Et tallrikt kinesisk publikum tok entusiastisk i mot Secret Garden i Shanghai. FOTO: PHILIP LOTE.

Det kinesiske publikummet ga høylydt uttrykk for sin begeistring da Rolf Løvland, Fionnula Sherry og de andre musikerne i Secret Garden startet dagens konsert med EXPO-suiten «Norwegian Evening» sammen med Zhejiang symfoniorkester.

Tracy Cambell og Espen Grotheim fremfører Powred By Nature sammen med Secret Garden. FOTO: PHILIP LOTE.

Dette er et klassisk musikkstykke hvor komponist Rolf Løvland har latt seg inspirere av blant annet norske folketoner med kinesisk og norsk instrumentering. ifølge en pressemelding fra Innovasjon Norge.

Åpnet og avsluttet

Secret Garden, Norges suverent største artister i Kina, både åpnet og avsluttet konserten. Foruten «Norwegian Evening» spilte gruppen Melodi Grand Prix-vinneren «Nocturne», «You raise me up» og temalåten for den norske paviljongen på Verdensutstillingen i Shanghai, «Powered By Nature».

–Å være del av EXPO og å få komponere musikken har vært en meget givende og spennende oppgave for Secret Garden. Både «Norwegian Evening» og «Powered By Nature» vil leve med Secret Garden i vårt videre musikalske liv, uttaler Rolf Løvland i en pressemelding fra oppdragsgiveren Innovasjon Norge.

Rolf Løvland har laget musikk for den norske paviljonen på verdensutstillingen i Shanghai, og sier låtene nå vil leve videre i Secret Gardens musikalske liv. FOTO: PHILIP LOTE.

Den store konserten i det såkalte Performance Centre på EXPO var Norges store høstmarkering på Verdensutstillingen, Shanghai EXPO 2010. Verdensutstillingen går nå inn sin siste måned.