Kultur

Shutter Island blir TV-serie

Martin Scorsese regisserer første episode selv.

Leonardo DiCaprio spilte etterforskeren som skal løse et forsvinningsmysterium på et sinnssykehus på en øy midt i havgapet i filmversjonen.
  • Kjersti Nipen
    Kjersti Nipen
    Journalist

HBO og Paramount utvikler sammen en TV-versjon av filmen fra 2010. Leonardo DiCaprio fremstilte her en etterforsker som graver i forsvinningssaken der en psykiatrisk pasient har forsvunnet fra en øde øy.

Det melder Deadline.com.

Blir en forløper til filmen

Handlingen i filmen foregår i 1954, midt under den kalde krigen, på sinnssykehuset Ashecliffe som ligger nærmest som en festning på en øde øy. TV-versjonen har fått navnet Ashecliffe, etter sykehuset, og vil være en såkalt «prequel», en forløper, til historien som fortelles i filmen. Martin Scorsese (71), som regisserte suksessfilmen fra 2010, vil selv regissere første episode av TV-serien.

Dennis Lehane, som skrev bestselgeren filmen Shutter Island opprinnelig ble basert på, skal skrive manus til TV-versjonen.

Jobber med Jagger

Scorsese er ingen nybegynner på TV-skjermen. Han sto også bak pilotepisoden av HBO-serien Boardwalk Empire . Parallelt er han i gang med regi på en TV-serie for HBO som skal ta for seg musikkscenen i New York på 1970-tallet.

I dette prosjektet er Mick Jagger involvert som medprodusent, og sønnen James Jagger har en av rollene som vokalist i et punkband.